Skip to main content

Dan Suciu despre pensiile speciale pentru jurnalişti: „Îl criticăm, sau l-aţi criticat, statutul special pe care l-au obţinut alţii”

 
Dan Suciu despre pensiile speciale pentru jurnalişti: „Îl criticăm, sau l-aţi criticat, statutul special pe care l-au obţinut alţii”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a comentat, ieri, proiectul adoptat de Camera Deputaţilor privind acordarea pensiilor speciale pentru jurnalişti, spunând că Executivul nu susţine astfel de măsuri şi, în plus, jurnaliştii au criticat acest fapt în trecut, deci "nu este cazul" să obţină un statut special, scrie News.ro.
Publicitate

„Orice modificare legislativă care prevede pensii speciale nu o considerăm oportună. Situaţia pensiilor este într-adevăr una complicată, dar nu se rezolvă prin pensii speciale pentru diverse categorii, că nu ajungem nicăieri", a spus Suciu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat că face aceste declaraţii "cu toată simpatia pentru profesia de jurnalist", având în vedere că şi el a fost, în trecut, jurnalist.

"Cred că sunteţi de acord cu mine că nu este o variantă pe care să mizăm, nici dumneavoastră, nici noi, şi este o datorie morală pe care mai ales noi, ca jurnalişti, (...) o avem pentru a nu cere un statut special. Îl criticăm, sau l-aţi criticat, statutul special pe care l-au obţinut alţii. Nu cred că este acum cazul să obţineţi un statut special - sau să obţinem un statut special, că poate vreodată cineva mă mai angajează în presă", a mai spus acesta.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect potrivit căruia jurnaliştii pensionari, membri ai uniunilor de creatori, vor primi o indemnizaţie de până la 50% din pensie. Proiectul legislativ modifică Legea 8/2006 şi a fost adoptat cu 207 voturi ”pentru” şi 7 votul ”împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Potrivit Legii 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, cuantumul indemnizaţiei reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus