Skip to main content

Eurovision, la Pro TV? Seful Pro TV: "Am facut o oferta la EBU"

 
Eurovision, la Pro TV? Seful Pro TV: "Am facut o oferta la EBU"

Surpriză de ultimă oră. "Pro TV si Ovidiu Anton isi unesc fortele pentru Eurovision" este tema conferintei care se desfasoara la aceasta ora, cu Ovidiu Anton si Alekandras Cesnavicius, directorul general al Pro TV.

Publicitate

Pro TV va trimite organizatorilor Eurovision o scrisoare deschisă prin care vor să găsească o soluţie pentru ca România să participe la Eurovision în acest an. „Suntem de părere că excluderea României din competiţia Eurovision afectează, în primul rînd, cetăţenii din România şi pe artistul Ovidiu Anton, căruia aceştia i-au urmărit întreg parcursul în competiţie”, spun oficialii Pro TV.

„Deocamdată nu putem vorbi despre o ofertă financiară. Este o intenţie declarată oficial de a începe discuţiile. Abia din momentul în care ne vom aşeza la masa negocierilor vom putea vorbi despre condiţii financiare şi de costurile pe care le implică o astfel de variantă”, a spus Cesnavicius pentru Paginademedia.ro.

Întrebat dacă este deschisă o posibilă discuţie dintre Pro TV şi cei care deţin drepturile pentru cei care deţin o altă competiţie europeană? Acesta a răspuns „No Comment”.

Aleksandras Cesnavicius:

"Am facut o oferta la EBU pentru a difuza Eurovision si pentru a prelua tot ce tine de participarea Romaniei, pentru acest caz specific", a spus Aleksandras Cesnavicius, managerul Pro TV.

"Am primit un raspuns ca nu putem difuza Eurovision, pentru ca nu suntem membru al EBU. Suntem insa interesati sa gasim o solutie", a adaugat el.

"Azi vom trimite o invitatie catre organizatorii Eurovision, o scrisoare deschisa, pentru a avea o discutie legata de posibilitatile prin care am putea sa difuzam evenimentul".

"Vom incerca pana in ultima zi sa gasim o solutie".

Ovidiu Anton:

"Eu sunt pregatit. Noi eram pregatiti sa sustinem momentul Romaniei. Dacă decizia de eliminare din competiţie s-a luat cînd s-a comunicat, înseamnă că şi materialele pentru Romînia au fost făcute"

Reamintim că România a fost exclusă de la Eurovision, potrivit unui anunţ apărut vineri pe site-ul competiţiei. Motivul: datoriile pe care TVR le are de plătit către EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), organizaţie ce reuneşte73 de membri din 56 de ţări. Datoriile pe care TVR le are către EBU datează din 2007 şi se ridică la 10 milioane de euro.

„TVR şi-a pierdut accescul la anumite servicii ca membru al EBU din cauza neplăţii unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elveţieni. TVR nu va putea să participe la ediţia 2016 a Eurovision şi va pierde accesul la alte drepturi ce aparţin EBU, cum ar fi transmiterea de ştiri legate de Eurovision dar şi transmiterea altor drepturi sportive”, se arata în comunicatul EBU. .

Ingrid Deltenre, director general EBU: „Este regretabil că suntem obligaţi să luăm această decizie. Suntem dezamăgiţi că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea guvernului României. În ultima perioadă, EBU a luat notă de sugestiile Ministrului de Finanţa legate de o posibilă intrare în insolvenţă ce ar putea duce la o restructurare profundă a televiziunii publice. EBU este o organizaţie non profit ce reprezintă 73 de televiziuni publice din 56 de ţări. Dacă TVR va continua să nu-şi achite datoriile, ar putea duce la o instabilitate financiară a EBU.”

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gianluigi Gianluigi
    Guvernul Romaniei ar trebui sa fie la fel de destept cum a fost pt Cumintenia pamantului si nu lea dat jjj de milioane de euro la nepoteii patrioti ai lui Brancusi! Puneti dragi romani jumate din banii de Eurovision si veti avea acest spectacol, total fara relevanta de multi ani (cand ati auzit vreun hit difuzat des la radio in ultimii ani, lansat la Eurovision?). Asa cum vom lua bucata aia de piatra, extrem de cultivatoare pentru poporul nostru civilizat rau (vezi audienta lui Mircea Badea), asa o sa dam si gramada de bani pe ceva ce nu face !
  • mile mile
    iuli , postul face audienta nu eurovisionul , pro tv va fi lider si fara el , asa e peste tot in lume
  • Iuli Iuli
    @Mile, iesi afara, este soare, lasa "postacitul". Si da, Eurovision este un concurs politic iar daca vrei sa castigi trebuie sa platesti si sa ai relatii.
    Dar pe mine ma intereseaza ce audienta face pentru ProTv iar voturile prin SMS cresc.
    Audienta TVR1 (5,8 rating si 19,9 share) de anul trecut pe comercial a fost putin mai mare fata de ProTV (5,5 rating si 18,7 share). TVR difuza Eurovision-ul (22.00-02.00) iar ProTV difuza Ferma Vedetelor (22.30 - 00.30) si Fura si fugi (un film redifuzat de n ori)

    P.s.: Imi place Simona G., nu-l inghit pe Mamaruta.
  • mile mile
    iuli , ce te agiti atata , acum cateva zile spuneai ca nu ne trebe acest concurs politic , ce s-a schimbat de atunci , te rog sa spui de ce e altfel situatia acum , avem sanse mari de castig , atata slugarnicie , eu am spus ca este un concurs bun inca de acum o saptamana ,indiferent unde se da , daca vine simona gherghe la pro o sa o lauzi imediat , fi obiectiv
  • Iuli Iuli
    @Mile, mai taci naiba. Esti prea ***
  • mile mile
    pana ieri eurovision era o mizerie , iar acum cand e la pro tv e bun
  • Russnac Costel Russnac Costel
    Felicitari pentru pro tv sa rausasca sa fie ei lideri eurovizion si sa gasesca solutia .. Arfi un pas mare si faptu ca o audienta mult mai mare pe pro tv . Se vede cine doreste sa se inplice .
  • alex alex
    Ar fi foarte buna lovitura de imagine pt ei, aici se dovedeste un bun management, cand vezi oportunitati. Nici nu conteaza daca ar pierde bani sau audienta. Desi cu tot scandalul sigur a crescut interesul.
  • Florin Florin
    Cum puteti spune ca nu face audienta, cand in mai, anul trecut, TVR-ul a fost pe primul loc pe toate target-urile, cu 20 share pe comercial? Pai daca ar fi sa transmita Pro-ul, si mai ales tinand cont de mediatizarea din prezent generata de aceasta situatie inedita, dupa parerea mea sunt sanse ca rezultatele sa fie si mai bune.
  • Allex Allex
    Ma indoiesc ca PRO TV va dorii un contract pe termen lung de organizare si transmitere a Eurovision in Romania. Oricum, apreciem initiativa PRO TV, dar sansele sa obtina ceva de la EBU sunt reduse..
  • mile mile
    iuli , pai tocmai asta si spune ca sunt ipocriti multi , dar pro doar preia semnalul , nu face nimic din acest show , el este facut de profesionistii de la marile tv din europa , , dar parca tu spuneai acum cateva zile ca este de nimic acest concurs politic , audienta o face postul , pro va fi lider si fara eurovision in acele zile
  • Iuli Iuli
    @Naty, nici acum nu plange nimeni, si nici n-ar plange. Dar este interesant daca ProTv ar face audienta cu acest "concurs". Sigur daca o sa fie pe locul 4-5 nu il mai difuzeaza si in 2017

    Si nu, nu este aceeasi transmisie. Nu compara profesionistii cu aia de la Tvr.
    Si este vorba de brand-ul ProTV, care face audienta in prime-time cu aproape orice
  • Radu Radu
    @Bogdanel; â - Alt+0226, ã - Alt+0227, î - Alt+0238
  • Nany Nany
    Cata prostie in societatea asta. Pana acum nu plangea nimeni dupa Eurovision. Facea audienta foarte mica. Imediat ce s-a aflat ca nu se va mai difuza apar voci ca nu vedem Eurovision. Daca il difuzeaza TVR nu face audienta, daca il difuzeaza ProTv face audienta la aceeasi transmisie. Poporul asa are mintea slaba!
  • mile mile
    toti criticau acest concurs , iar acum cand e la pro tv e bun , ce s-a schimbat , ca toti spuneau ca e bine sa nu se trasmita , ca e politic , nu avem sanse , postacilor moralisti

Trimite un comentariu

sus