Skip to main content

Eurovision, la Pro TV? Seful Pro TV: "Am facut o oferta la EBU"

 
Eurovision, la Pro TV? Seful Pro TV: "Am facut o oferta la EBU"

Surpriză de ultimă oră. "Pro TV si Ovidiu Anton isi unesc fortele pentru Eurovision" este tema conferintei care se desfasoara la aceasta ora, cu Ovidiu Anton si Alekandras Cesnavicius, directorul general al Pro TV.

Publicitate

Pro TV va trimite organizatorilor Eurovision o scrisoare deschisă prin care vor să găsească o soluţie pentru ca România să participe la Eurovision în acest an. „Suntem de părere că excluderea României din competiţia Eurovision afectează, în primul rînd, cetăţenii din România şi pe artistul Ovidiu Anton, căruia aceştia i-au urmărit întreg parcursul în competiţie”, spun oficialii Pro TV.

„Deocamdată nu putem vorbi despre o ofertă financiară. Este o intenţie declarată oficial de a începe discuţiile. Abia din momentul în care ne vom aşeza la masa negocierilor vom putea vorbi despre condiţii financiare şi de costurile pe care le implică o astfel de variantă”, a spus Cesnavicius pentru Paginademedia.ro.

Întrebat dacă este deschisă o posibilă discuţie dintre Pro TV şi cei care deţin drepturile pentru cei care deţin o altă competiţie europeană? Acesta a răspuns „No Comment”.

Aleksandras Cesnavicius:

"Am facut o oferta la EBU pentru a difuza Eurovision si pentru a prelua tot ce tine de participarea Romaniei, pentru acest caz specific", a spus Aleksandras Cesnavicius, managerul Pro TV.

"Am primit un raspuns ca nu putem difuza Eurovision, pentru ca nu suntem membru al EBU. Suntem insa interesati sa gasim o solutie", a adaugat el.

"Azi vom trimite o invitatie catre organizatorii Eurovision, o scrisoare deschisa, pentru a avea o discutie legata de posibilitatile prin care am putea sa difuzam evenimentul".

"Vom incerca pana in ultima zi sa gasim o solutie".

Ovidiu Anton:

"Eu sunt pregatit. Noi eram pregatiti sa sustinem momentul Romaniei. Dacă decizia de eliminare din competiţie s-a luat cînd s-a comunicat, înseamnă că şi materialele pentru Romînia au fost făcute"

Reamintim că România a fost exclusă de la Eurovision, potrivit unui anunţ apărut vineri pe site-ul competiţiei. Motivul: datoriile pe care TVR le are de plătit către EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), organizaţie ce reuneşte73 de membri din 56 de ţări. Datoriile pe care TVR le are către EBU datează din 2007 şi se ridică la 10 milioane de euro.

„TVR şi-a pierdut accescul la anumite servicii ca membru al EBU din cauza neplăţii unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elveţieni. TVR nu va putea să participe la ediţia 2016 a Eurovision şi va pierde accesul la alte drepturi ce aparţin EBU, cum ar fi transmiterea de ştiri legate de Eurovision dar şi transmiterea altor drepturi sportive”, se arata în comunicatul EBU. .

Ingrid Deltenre, director general EBU: „Este regretabil că suntem obligaţi să luăm această decizie. Suntem dezamăgiţi că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea guvernului României. În ultima perioadă, EBU a luat notă de sugestiile Ministrului de Finanţa legate de o posibilă intrare în insolvenţă ce ar putea duce la o restructurare profundă a televiziunii publice. EBU este o organizaţie non profit ce reprezintă 73 de televiziuni publice din 56 de ţări. Dacă TVR va continua să nu-şi achite datoriile, ar putea duce la o instabilitate financiară a EBU.”

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danny Danny
    Ar fi foarte frumos, dar sa nu ne facem iluzii, inca. Ma tem ca e timpul prea scurt, dar cred ca PRO TV ar da o mega-lovitura de imagine, daca ar reusi sa obtina televizarea concursului in Romania si i-ar permite, astfel, si baiatului asta, sa participe, asa cum si-a castigat dreptul.
    Datoriile catre EBU sunt in seama TVR, ei sa plateasca.
  • Badea Badea
    Sa vina antena3 cu steagul record sa arate ca sint si ei patrioti! Cred ca se dau anteniatii cu capul de pereti ca nu au avut ei ideea asta.o vor face la anu si ei :)Felicitari ProTV pt atitudine! Nu cred ca vor reusi ceva date fiind conditiile EBU, dar macar transmit un mesaj clar. Sint de acord ca e si PR aici,dar mesajul ramane.
  • Unu Unu
    Asta in timp ce Irina Radu plange pe umarul lui Patraru si invers si Marciuc face emisiuni fara finalitate. Atitudinea TVR de a acuza ca a fost exclusa de la Eurovision ca nu a dat guvernul bani e perdanta.Republica Moldova participa! Nu are datorii! Si nu putem spune ca se scalda in bani! Ba chiar ne-au invitat si pe noi alaturi de ei intr un gest ce aminteste de unirea lui Cuza
  • hehe hehe
    Pro Tv sa isi vada de Marutza si balariile lor.. Nu are ce cauta intr-o organizatie ca EBU, nu este tv nationala. Punct
  • Bogdanel Bogdanel
    Bai oamenilor! "Romania" intotdeauna s-a scris cu "a"! Nu pot sa pun diacritice din pacate, dar intelegeti voi ce am vrut sa spun! Daca sunteti profesionisti publicati si commentul si modificati si articolul! Daca nu.....!
  • Iuli Iuli
    Pariez ca Eurovision-ul o sa fie pe locul 1 in audiente daca il difuzeaza ProTV :))
  • Grig Grig
    România, nu Romînia!! Probabil de la inlocuirea automara... Zi faină!

Trimite un comentariu

sus