Skip to main content

Iuliana Marciuc, despre Eurovision, după ce Pro TV şi-a anunţat interesul: Ar fi păcat ca TVR să nu transmită concursul

 
Iuliana Marciuc, despre Eurovision, după ce Pro TV şi-a anunţat interesul: Ar fi păcat ca TVR să nu transmită concursul

„Acum când, independent de acţiunile legate de participarea la Eurovision, România a fost exclusă din concurs, interesul pentru acest eveniment a crescut brusc”, a spus Iuliana Marciuc, producator Selectia Nationala 2016, într-o declaraţie de presă, după ce Pro TV a anunţat astăzi că vrea să discute cu reprezentanţii EBU pentru preluarea Eurovision.

Publicitate

„Eu sper în continuare că situaţia se va debloca, mai ales că Televiziunea Română este în continuare membru EBU. Ar fi păcat să nu participăm şi ca TVR să nu transmită concursul, având în vedere resursele investite şi aşteptarea generată în rândul publicului”, a mai spus aceasta în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Poziţia Iulianei Marciuc, în continuare:

„TVR a investit o sumă considerabilă în proiectul Eurovision 2016: taxa de participare, costuri de deplasare, emisiuni dedicate şi o întreagă echipă care a fost permanent alături de Ovidiu Anton.

Alături de partenerii săi, televiziunea publică a produs şi organizat Selecţia Naţională şi a realizat un turneu internaţional de promovare pentru Ovidiu. De-a lungul anilor, au fost aduse critici TVR pentru că investeşte resurse în acest proiect.

Acum când, independent de acţiunile legate de participarea la Eurovision, România a fost exclusă din concurs, interesul pentru acest eveniment a crescut brusc. Eu sper în continuare că situaţia se va debloca, mai ales că Televiziunea Română este în continuare membru EBU. Ar fi păcat să nu participăm şi ca TVR să nu transmită concursul, având în vedere resursele investite şi aşteptarea generată în rândul publicului.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zebra Zebra
    Buna si multumesc mult danu pt.precizari! paste fericit! zebra.
  • danu. danu.
    @Zebra.
    RaiUno, însă doar finala, sâmbătă 14 mai, ora 22h (EET). Semifinalele sunt retransmise de Rai4. Ar mai fi de încercat și TVE Internacional, dar nu știu. Ambele canale sunt în grila UPC.

    Altfel, Eurovision Song Contest este retransmis LIVE și pe net, pe site-ul oficial "eurovision.tv"
  • Zebra Zebra
    Hallo! Eu sunt fan Eurovision si va intreb : ce televiziuni straine din grila UPC transmit ESC ,in direct? Multumesc anticipat! Zebra.
  • Radu Radu
    eu as vrea sa se faca public sumele cheltuite cu Eurovision de TVR sa vedem cat castiga Madam Marciuc si Stanciu si restu rozatoarelor de bani publici ,
  • danu. danu.
    De vreo câțiva ani buni, Eurovision Song Contest ("ESC", pe numele mic) este retransmis LIVE pe net. Oficial. Pe site-ul lor, eurovision.tv.

    Așadar, unde-i tragedia?

    E adevărat că e "clean-feed", adică sunet original, nebruiat de milogeala necontenită și stereo a comentatorilor: "Dragi români din Spania și Italia, să nu uitați să votați reprezentantul României la numărul de telefon afișat pe canalele ălălalte, că' ăsta de pe TVR nu e valabil decât în țară... Dar nu contează, oricum vorbim degeaba, că' nu aveți cum să ne vedeți sau să ne auziți în afara României decât dacă aveți o antenă satelit orientată pe Eutelsat-16A. Așa că le tocăm degeaba creierii și auzul românilor din țară. Hai, nu uitați să votați reprezentantul României!"...

    Cam la atât se reduce, an de an, prestația comentatorilor "serviciului public" de televiziune al României în timpul retransmisiei ESC, căci comentariile referitoare la interpreți sau cântece sunt preluate cuvânt cu cuvânt de pe site-ul eurovision.net, fără nicio altă minimă contribuție din partea lor.

    Anul trecut, France2 a retransmis ESC comentat de doi... o tanti și un nene. Nenea, Stéphane Bern pe numele lui (Google!)... ei bine, omului ăsta nu i-a tăcut gura pe toată durata show-ului. Specializat în istorie si patrimoniu, tot timpul avea ceva de povestit, de revelat, de comentat, probleme se cultură specifice fiecărei țări, episoade de istorie, mici anecdote... Ce mai! un farmec. Abia așteptam să se termine cântecul ca să văd/aud ce mai spune. Era clar că omul se pregătise serios, nu avea nicio scăpare, nu era nimic improvizat. Ei bine, vă întreb: când v-a fermecat sau măcar plăcut vreodată vreun comentariu auzit în timpul retransmisiei "Eurovision" la TVR?
  • terente terente
    Eu sunt curios.cum a ajuns preocupata asta producător la eurovision
    Ca pana acu un an prezenta șezători tv. Ce o califica pe tanti mărcile pt funcția asta? Sau pt orice funcție în tvr? Just askimg. Știu ca e prietena cu irina radu, deci competenta nu își are locul.
  • ovidiu ovidiu
    nu mai vede Iulica, Stockholmul , ce ne facem ?
  • maria maria
    Petrisor, sa fiu in locul tau si sa citesc comentariile astea m-as alarma mult de scaderea calitatii profilului publicului care "intra" pe pdm...
  • Tvristu Tvristu
    Poate cu ocazia asta dna Marciuc face public devizul de cheltuieli ca sa vedem si noi care au fost cheltuielile. E cineva transparent cu naii la TVR ?
  • d d
    TVR=FALIMENT=MAFIA!
  • mile mile
    iuli , nu sti nimic , se refera la organizarea concursului national
  • Almasan Almasan
    Cred ca problema e ca ramane echipa TVR neplimbata pe diurne mari.
  • Iuli Iuli
    "TVR a investit o suma considerabila la Eurovision 2016", pai practic au platit acea suma pentru care erau datori. Eu stiam ca TVR nu mai este membru EBU

Trimite un comentariu

sus