Skip to main content

TVR rămâne fără şef. Parlamentul a respins-o pe Monica Ghiurco

 
Monica Ghiurco
Monica Ghiurco

TVR rămane fără preşedinte. Plenul Parlamentului a respins candidatura Monicăi Ghiurco pentru postul de preşedinte-director general al TVR. Ea a primit doar 194 de voturi "pentru" în condiţiile în care avea nevoie de 272 de voturi pozitive pentru a fi validată la şefia postului public.

Publicitate

”Ca urmare a faptului că doar 194 au votat pentru propunerea Consiliului de Administraţie al TVR, Birourile Permanente au constatat că nu este întrunită majoritatea pentru numirea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte director general al TVR”, a anunţat secretarul Camerei Nicolae Mircovici, potrivit News.ro.

Respingerea din Parlament vine după ce Monica Ghiurco, propusă de Consiliul de Administraţie pentru funcţia de preşedinte director general al TVR, a primit tot astăzi aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale celor două camere ale Parlamentului. Ea a primit 18 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă", după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Ghiurco a spus în timpul audierii de astăzi de la Comisiile de Cultură din Parlament că propune pe termen scurt suspendarea executărilor silite în baza unei înţelegeri cu angajaţii Televiziunii Române.

"Suspendarea executărilor silite în baza uni pact cu salariaţii şi eşalonarea obligaţiilor de plată pe un orizont de doi ani se numără printre propunerile mele. Toţi sunt dispuşi să se aşeze la masa discuţiilor pentru un plan de eşalonare. Salariatii nu vor să-şi execute televiziunea şi nu vor să o ducă la faliment. Aş rezuma intenţia mea astfel: nu insolvenţă, nu concedieri, ci dezvoltare şi promovare a produselor proprii. Aspectele penale - instituţiile abilitate îşi vor face datoria. Lega trebuie respectată! Nu trebuie să ne temen de restructurare - practica ar trebuie utilizată în mod frecvent ca o metodă preventivă şi de relansare, nu doar în prag de insolvenţă", a mai spus Monica Ghiurco.

Principalele declaraţii ale Monicăi Ghiurco, pe Paginademedia.ro.

Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în Consiliul de Administraţie, a fost votată de membrii CA pentru funcţia de preşedinte director general al TVR. La întâlnirea celor 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în CA al televiziunii publice, a primit 7 voturi.

Pentru acelaşi post a candidat şi Irina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR şi fost preşedinte-director interimar al instituţiei, care a primit şase voturi.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. Monica Ghiurco este a doua propunere pentru ocuparea acestei funcţii, după ce plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean în funcţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pila si rubedenia Pila si rubedenia
    Tanti Ghiurco parca defila pentru Antena 3.
    TVR trebuie sa inceapa restructurarea prin a face publice 2 liste : prima cu salariile angajatilor si a doua cu pilele si famillile angajate doar sa toace banii contribuabililor ( de amantele politicienilor se ocupa Irina Radu)
  • geo geo
    Este clar.
    PSDul va vota pentru un singur nume : Irina Radu.
    Până atunci va fi blocaj.
  • livia pila livia pila
    Uzurpatoareo, iar te-ai folosit de numele meu.
  • livia pila livia pila
    Cand Tariceanu a fost intrebat de ce vrea insolventa TVR el a dat un raspuns las: voi vreti insolventa, adik Irina Radu, adik PSD. Mizerabili parlamentari, masoni prosti, fotomodele fara creiere.
  • Poporul Poporul
    Tariceanu: Angajatul in Romania trebuie umilit asuprit si exploatat in permanenta cu zambetul pe buze. El nu are dreptul sa lucreze cu placere intr-o instituie, sa vegheze la bunul mers al lucrurilor si sa aiba grija sa lucreze si maine in acelasi loc. Rusine intregului Parlament al Romaniei pentru umilinta repetatata indreptata impotriva Televiziunii Romane.
  • Horea Horea
    Cand au "judecat-o" pe Udrea (desigur e alt domeniu) a fost o mobilizare nebuneasca a parlamentarilor.
    Era 10 seara si ei votau cu spor pentru incatusarea blondei cotroceniste.
    Acum cand in situatie GRAVA e televiziunea PUBLICA, ii doare-n ... cot sau in c.r!
  • Tavy Tavy
    Parlamentul vrea o numire politica, petru ca TVR-ul sa fie in continuare la ordinul lor..
    Voiculescu & Co au Antenele, asa ca PSD vrea TVR-ul, trist...
    S-a vazut cat de mult ii intereseaza TVR-ul pe ai nostrii conducatori, din 542 au fost prezenti 326..
    Asa s-au ruinat toate, si uzinele si fabricile...si tot ceea ce noi am avut!
    Sa nu ne mai plangem ca ne conduc altii si ca lucram pentru altii...am fost in trecut pe primul loc in multe domenii...

Trimite un comentariu

sus