Skip to main content

Patronul Adevărul şi Prima TV, reţinut 24 de ore în dosarul privind delapidarea Romvag

 
Patronul Adevărul şi Prima TV, reţinut 24 de ore în dosarul privind delapidarea Romvag
Omul de afaceri Cristian Burci a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, în noaptea de miercuri spre joi, în dosarul privind delapidarea fabricii de vagoane Romvag Caracal, anunţă agenţia de presă News.ro, care citează surse judiciare.
Publicitate

Sursele citate au precizat că omul de afaceri a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT - Biroul Teritorial Olt, după ce a fost ridicat şi dus la audieri în urma percheziţiilor de miercuri, apoi procurorii au emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Joi, Cristian Burci şi celelalte persoane reţinute în acest dosar vor fi duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

În dosarul privind delapidarea Romvag Caracal, procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Olt i-au reţinut, miercuri seară, şi pe Ion Dinoiu şi Wilson Stancu, după ce în total au fost audiate 12 persoane, între care şi administratorul special Denisa Turcu şi Clara Clementina Gheocov, fost director general al Romvag. afirmau surse judiciare.

Procurorii au făcut cercetări în cazul firmei Romvag Caracal, deţinută până în 2012 de omul de afaceri Cristian Burci, având informaţii că ar fi fost devalizată cu ajutorul unor persoane, printre acestea fiind şi Clara Clementina Gheocov, fost director general al societăţii. Sursele citate au precizat că sesizarea din oficiu şi rapoarte ale ANAF au stat la baza declanşării cercetărilor în cazul lui Cristian Burci şi a celorlalte persoane suspectate, în 2014, după ce dosarul a fost preluat de la poliţie.

Procurorii DIICOT au făcut, ieri, patru percheziţii în Bucureşti şi în localităţile Chiajna şi Corbeanca din judeţul Ilfov. Vizată a fost şi redacţia Adevărul, ziar pe Burci îl patronează. Reprezentanţii trustului de presă au revenit ulterioror cu o poziţie prin care au menţionat că nici ziarul Adevărul şi nici celelalte titluti din portofoliu nu au legătură cu dosarul în care omul de afaceri este urmărit penal.

„Ancheta în cauză vizează foste afaceri ale domnului Cristian Burci, afaceri din cu totul alt domeniu, anume cel feroviar, afaceri pe care domnul Cristian Burci le-a înstrăinat înainte de a achiziţiona societatea Adevărul Holding în vara anului 2012”, au spus reprezentanţii trustului într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stefan stefan
    Pe langa trecutul lui glorios (baby broker) ar trebui mentionat ca este unul dintre cei mai rau-platnici rau-platnici.
    Peste Sarbu.
  • MariusONC MariusONC
    Vă recomand un articol fabulos despre deontologii de la Adevărul și cam așa este ;)
    http://krat.ro/scrisoare-deschisa-catre-adevarul-ba-japitelor/

Trimite un comentariu

sus