Skip to main content

Povestea sursei din cazul Panama: o amantă supărată

 
Povestea sursei din cazul Panama: o amantă supărată

SURPRIZĂ. Documentele din scandalul Panama Papers nu au fost furate de hackeri internaţionali. Dezvăluirile din cazul celei mai mari scurgeri de informaţii din istorie care au fost făcute de o fostă angajată a firmei de avocatură Mossack Fonseca şi nu de hackerii internaţionali, aşa cum a susţinut iniţial Mossack Fonseca, scrie agenţia News.ro, care citează Caribbean News Now.

Publicitate

Fosta angajată a fost implicată într-o relaţie intimă cu unul dintre partenerii firmei de avocatură Mossack Fonseca, care nu s-a terminat cordial. Aceasta avea acces la toate datele din serverele firmei de avocatură şi s-a decis să se răzbune pentru despărţire prin publicarea listei de clienţi.

Anterior, Ramon Fonseca Mora, coacţionarul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca, a precizat că hackerii trebuie să fie învinuiţi pentru scurgerea de informaţii.

Impactul investigaţiei, mai notează News.ro, nu poate să fie subestimat şi ar putea să aibă un impact considerabil asupra executivului panamez, care a permis înflorirea în ţară unei afaceri de corupţie cu legături internaţionale.

Baza de date #PanamaPapers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile sunt un amalgam de emailuri, copii după paşapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

Numele Mossack Fonseca apare atât în legătură cu traficul de diamante din Africa, în piaţa internaţională de artă cât şi în alte afaceri care prosperă în secret. Compania a servit suficiente capete încoronate din Orientul Mijlociu cât să umple un palat. A ajutat inclusiv doi regi, Mohammed al VI-lea al Marocului şi Regele Salman al Arabiei Saudite, să înregistreze yachturi de lux.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus