Skip to main content

Presa ca o turmă. „Jignirea” tenismenei Irina Begu, un fals rostogolit în tot netul

 
Sursa foto: DcNews
Sursa foto: DcNews

O ştire preluată de zeci de surse fără să fie verificată. Presa online şi Facebook-ul au fost luate ieri cu asalt de o presupusă declaraţie a jucătoarei de tenis Caroline Garcia la meciul cu Irina Begu.

Publicitate

Informaţia apărută pe Tennis Forum, scriu jurnaliştii de la treizecizero.ro, care au dedicat subiectului o întreagă analiză. Postarea a fost dată apoi ca sigură de toate publicaţiile online care au difuzat-o. „Je vais réussir à perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir” („O să pierd în faţa acestei ţigănci nenorocite”) ar fi fost declaraţia scandaloasă a jucătoarei Caroline Garcia. Declaraţie care, de fapt, spre seară s-a dovedit că nu a existat

Postarea nu a fost însoţită de niciun clip video cu presupusa declaraţie a sportive, dar a fost suficientă pentru a fi transformată în ştire de site-uri ale publicaţiilor sportive, dar şi în presa „quality”.

„Nu există aproape nicio publicaţie mainstream care să nu publice ştirea cu titlu de certitudine. Nimeni nu verifică nimic. TOATE, absolut toate, scriu aproape acelaşi text, preluat incredibil de uşor, fără nicio problemă. Este citată drept sursă postarea originală de pe TennisForum, între timp îndepărtată de administratorii acestui site, considerat cel mai popular forum de tenis din lume. Este prezentată ca un lucru care s-a întâmplat cu certitudine.”, scriu jurnaliştii de la treizecizero.ro.

„Nicăieri, în niciun material, nu se pleacă de la prezumţia de nevinovăţie, nimeni nu-şi pune problema că acuzele sunt foarte grave şi aproape imposibil de dovedit. Dimpotrivă, se fac referiri bogate şi suculente la alte cazuri faimoase de limbaj colorat de pe terenurile de tenis”, mai scriu aceştia într-o analiză pe site.

După ce ieri toată ziua site-urile şi Facebookul a vuit cu această informaţie, dată ca sigură, spre seară au început să apară şi dezminţirile. Antrenorul Irinei Begu a ieşit ieri public şi a spus că „99% informaţia nu este reală”. Ulterior şi Irina Begu a postat un mesaj pe Facebook şi, în final, o dezminţire a apărut şi pe site-ul WTA, care a demarat ieri o anchetă.

In urma numeroaselor telefoane primite si a informatiilor aparute in presa as dori sa clarific cateva lucruri legate de...

Posted by Irina Camelia Begu on Tuesday, April 5, 2016

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Alin
    Asta e valoarea presei din Romania.

Trimite un comentariu

sus