Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "De ce sunt românii condamnaţi la nefericire"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "De ce sunt românii condamnaţi la nefericire"

Povestea candidaţilor la alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie, licitaţia pentru înlocuirea sistemului de irigaţii de la Cotroceni, un interviu cu şeful SRI şi o cercetare ştiinţifică cu privire la fericire se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"De ce sunt românii condamnaţi la nefericire", titrează cotidianul Adevărul, pe prima pagină.

"World Happiness Report 2016, cea mai recentă cercetare ştiinţifică privitoare la fericire, situează România pe locul 71 în lume din 157 de ţări analizate, danezii fiind cei mai fericiţi oameni din lume. Specialiştii explică de ce românii sunt atât de jos în clasament. În ceea ce priveşte ţările vecine României, doar Republica Moldova ne-a devasat, clasându-se pe locul 55, Serbia fiind pe locul 86, urmată de Ungaria (locul 91), Bulgaria (129) şi Ucraina (123)", scrie ziarul Adevărul, în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul Zilei: Şeful SRI Eduard Hellvig: "Când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa de a implica SRI-ul". Principalele declaraţii: "Raportarea SRI la cetăţean este proiectul meu de mandat."; "N-am nici o legătură cu candidatura lui Marian Munteanu, nici măcar nu-l cunosc."; "Doar din interior ne putem distruge. Zi de zi, văd că îi ajutăm pe alţii să distrugă ceea ce am construit."; "Spaţiul estic reprezintă în continuare un risc."; "Vreau să clarific legătura mea cu Rareş Bogdan."

România liberă: "Irigaţiile de la Cotroceni, cod roşu la caietul de sarcini". Licitaţiapentru înlocuirea sistemului de irigaţii al Administraţiei Prezidenţiale ridică multe semne de întrebare referitoare la modul cum a fost întocmită documentaţia tehnică.

Jurnalul Naţional: "Cum se schimbă K1 asa politică". Cu nici două luni înainte de alegerile locale, scena politică e pe cale să se schimbe la faţă. Preoţi, foşti fotbalişti, actori şi luptători din artele marţiale K1 se regăsesc printre figurile care se vor bate în iunie pentri primăriile din toată ţara.

Gazeta Sporturilor: "Cel mai slab Reghe din carieră? Dezastru dacă pierde în Derby!" Reghecampf îşi toceşte brandul în acest mandat secund pe care îl are la Steaua. Umbreşte ceea ce obţinuse la prima experienţă din Ghencea şi înregistrează o premieră negativă dacă pierde calificarea în finala Cupei Ligii în favoarea lui Dinamo. Ar bifa cea mai proastă stagiune de când antrenează la un nivel bun. Nu a mai cunoscut un asemenea sezon de coşmar nici când a condus-o pe Chiajna!

Libertatea: Anghel Iordănescu: "Sânmărtean, Marica şi Chipciu sunt pe dinafară!". Iordănescu vorbeşte despre componenţa lotului şi situaţia salariilor la naţională.

Click!: "Borcea, cadou de un milion de euro pentru prima nevastă". Borcea vrea să-i lase fostei soţii vila de un milion de euro din Pantelimon.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus