Skip to main content

PRESA DE AZI. EVZ: CNADNR, o mină de aur pentru orice guvernare

 
PRESA DE AZI. EVZ: CNADNR, o mină de aur pentru orice guvernare

Ofensiva DNA asupra politicienilor, vânzarea palatului lui Negoiţă de la Lacul Como şi situaţia "explozivă" de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"CNADNR, o mină de aur pentru orice guvernare", titrează Evenimentul zilei, pe prima pagină.

"Corpul de Control al fostului ministru al Transporturilor, Iulian matache, aruncă în aer Compania. Fostul director general Narcis Neaga, sub control judiciar DNA ridicol: merge la birou, acolo unde este coleg de serviciu cu persoane din dosar. Pe mâna avocaţilor, compania a recuperat 140.000 de euro şi a pierdut 14 milioane de euro. Din 6.000 de angajaţi, 1.100 de şefi sunt deserviţi de 325 de şoferi. Doar la o singură reziliere cu schepsis a unui contract, despăgubirile au fost de 700.000 de euro", scrie EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Greii din PSD se luptă să blocheze cruciada DNA". Ofensiva DNA asupra politicienilor a împărţit PSD în două tabere, care s-au sfâşiat între ele la ultima şedinţă a PSD. Reţinerea primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, un lider important al PSD, a generat panică în rândul social-democraţilor.

Jurnalul Naţional: "Palatul lui Negoiţă de la Lacul Como se vinde pentru 2,2 milioane de euro". O plângere penală încă din 2013 pe numele fostului edil de la Sectorul 3 arată că aceasta ar fi proprietarul unui mic palat în staţiunea Pianello del Lario. După trei ani, procurorii nu dau niciun semn în legătură cu acest denunţ. Aceasta în condiţiile în care este depus de un om din interiorul lanţului de contracte aranjate de prietenii lui Negoiţă, familia Gruia-Boştină.

România liberă: "Drepturile pot fi în pericol într-un stat slăbit de corupţie". Propunerea lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general al României, dar şi propunerea nominalizătii Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA i-au atras ministului Justiţiei, Raluca Prună, numeroase critici.

Gazeta Sporturilor: "Dinamo out. Alibec in. Astra s-a distrat aseară cu echipa din Ştefan cel Mare". Atacantul de 25 de ani a marcat o "triplă" şi a arătat că merită să fie în lotul pentru Euro, în timp ce "câinii" sunt ieşiţi din lupta pentru titlu.

Click!: "Femeile lui Iovan, vecine în vila pentru care s-au bătut doi ani". Romaniţa s-a ales cu parterul casei din Otopeni, iar doctoriţa Steriu a primit etajul.

Libertatea: "Mascaţii cu puşti de la metrou au semănat teroare. De ce umblă militari înarmaţi printre noi". Într-o capitală în care nivelul de alertă teroristă este albastru precaut, jandarmii care s-au plimbat printre călători cu arme de asalt la purtător au stârnit reacţii oficiale contradictorii: şefii lor spun că nu e vorba decât despre un protocol, experţii în securitate naţională invocă apariţia unei alerte, în timp de Ministrul de Interne ridică din umeri.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus