Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă: Căile ferate, la fier vechi pentru un miliard de lei

 
PRESA DE AZI. România liberă: Căile ferate, la fier vechi pentru un miliard de lei

Acuzaţii de corupţie la vârful Băncii Naţionale, un interviu cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, un tun imobiliar din "Satul Francez" şi casarea a 50% din linia de cale ferată până în anul 2020 se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Căile ferate, la fier vechi pentru un miliard de lei", titrează România liberă, pe prima pagină. "Trenurile din România circulă de două ori mai încet azi, faţă de perioada interbelică. Pentru remedierea problemei, Ministerul Transporturilor propune o soluţie aberantă: casarea a 50% din linia de cale ferată până în anul 2020. În 2016, deficitul în investiţiile pe calea ferată este de un miliard de lei", scrie cotidianul editat de Medien Holding, în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Raluca Prună: Degeaba ai drepturi pe hârtie, dacă nu le poţi exercita". Ministrul Justiţiei a vorbit într-un interviu pentru Adevărul despre numirile în funcţii-cheie în Parchete, despre interceptările SRI în dosarele penale, dar şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Jurnalul Naţional: "Acuzaţii de corupţie la vârful Băncii Naţionale". Omul de afaceri Ilie Carabulea i-a făcut plângere penală de abuz în serviciu şefului Direcţie de de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză. Motivul: ar fi permis devalizarea Băncii Carpatica de către managerii acesteia, giraţi de banca centrală.

Evenimentul zilei: "Transferul a şapte vile din Satul Francez, un tun imobiliar". Consilierii Generali ai PNL au vrut să treacă Complexul din Şoseaua Nordului de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) la Administraţia Fondului Imobiliar (AFI). Miza era că AFI putea să vândă la ce preţuri voia şi cui voia Evaluat la câteva mii de euro pe metrul pătrat, „Cartierul Francez”, situat între Şoseaua Nordului şi strada Nicolae Caranfil din Sectorul 1 al Capitalei, ar putea fi o mină de aur pentru orice om potent financiar.

Click!: "Alertă! Invazie-record de căpuşe". Căldura, dar şi ploile care au procedat-o, au umplut parcurile şi pădurile de căpuşe.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus