Skip to main content

Realizatorul Digi FM Lucian Mândruţă pleacă sâmbătă cu bicicleta la mare

 
Cu bicicleta la mare, ediţia din 2015
Cu bicicleta la mare, ediţia din 2015

Lucian Mândruţă, realizatorul emisiunii Interactiv de la Digi FM, pleacă, pentru al zecelea an consecutiv, cu bicicleta la mare. Acţiunea adună şi în acest an 450 de biciclişti amatori, care vor parcurge în două zile o distanţă de 305 kilometri.

Publicitate

“Nu e o competitie, ci un mars, iar tinta lui este de a duce cat mai multi ciclisti amatori pana la capat. Si nu, nu al puterilor, pentru ca avem un autocar in care cei obositi se pot urca pe traseu. E o cursa a solidaritatii, pentru ca misiunea fiecaruia dintre noi e sa-l ajutam pe vecinul de pluton s-o incheie cu bine” spune Lucian Mindruta, fondatorul expediţiei.

Ce presupune expediţia organizată de Lucian Mândruţă

Expediţia începe sâmbătă, 23 aprilie, cu plecare la 8:30 din parcarea magazinului Mega Image Basarabiei. Traseul primei zile este Bucureşti - Lehliu - Drajna - Amara. Cicliştii îşi vor petrece noaptea la Amara şi vor continua a doua zi, duminică, 24 aprilie, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Kogalniceanu - Plaja Leon din Navodari.

Întoarcerea la Bucuresti se face cu autocare, duminică noaptea. Biletele, care au costat 340 de lei de persoană, au fost epuizate încă de acum trei săptămâni.

Viteza medie de deplasare va fi de 20 de km/h, cu pauze de hidratare şi hrană la fiecare 20, respectiv 40 de kilometri. În popasuri, cicliştii au la dispoziţie banane, portocale, ciocolată, biscuiţi şi băuturi isotonice.

Convoiul de ciclişti va ajunge pe plaja din Navodari în jurul orei 19.00, duminică seara.

Plaja de vârstă a ciclistilor se întinde de la 12 şi până la 77 de ani. Minorii sunt obligatoriu însoţiţi de părinţi. Decanul de vârstă, Marin Cenusa, e un ciclist amator care parcurge în fiecare an cca 20.000 de kilometri. Cei mai mulţi dintre participanţi se situează însa în plaja de vârstă 25-45 de ani.

Mulţi participanţi sunt din Bucureşti, dar există şi grupuri care vin din Craiova, Braşov, Cluj sau chiar Constanţa.

În premiera, marsul la mare are o amprenta de carbon zero. Emisiile de gaze cu efect de sera ale masinilor de insotire si ale autocarelor sunt neutralizate prin achizitia de credite de carbon de la compania romaneasca Carbon Expert, in parteneriat cu ALLCOT Group.

Printre partenerii expediţiei de ciclism se numără Mega Image, MOL Romania, Danone, Giant Romania, Tiriac Auto, DB Schenker Romania, Coca-Cola Hellenic si Isostar.

Convoiul va fi monitorizat de Politia Romana. Cursa a beneficiat de o campanie de promovare realizata prin intermediul DigiFM si Digi24.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rmc info rmc info
    Titlu de tabloid. Atentie la propriile voastre derapaje!

Trimite un comentariu

sus