Skip to main content

Surse HotNews.ro: Israelienii acuzati ca au spionat-o pe Laura Codruta Kovesi au fost angajati de doi moguli media

 
Foto: historia.ro
Foto: historia.ro

Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzati ca au spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Potrivit acestor surse, ar fi vorba de moguli anchetati de DNA.

Publicitate

In acest moment, Adrian Sarbu, Dan Adamescu, Sebastian Ghita, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu si Sorin Ovidiu Vantu au toti dosare la DNA sub diferite acuzatii in alte dosare, ultimii trei fiind deja condamnati. Nu este limpede daca pe langa cei doi moguli media sunt si alte nume implicate in angajarea israelienilor.

Reamintim ca DIICOT a anuntat oficial, miercuri, 3 aprilie, ca doi angajati ai firmei israeliene Black Cube au fost retinut si arestati preventiv sub acuzatia ca au incercat sa o spioneze pe sefa DNA.

Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail, informeaza DIICOT.

Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe data de 3 aprilie, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, a anuntat DIICOT, intr-un comunicat. Weiner Ron este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus