Skip to main content

Eurovision, bătut în afară de The Voice şi Britain's Got Talent

 
Eurovision, bătut în afară de The Voice şi Britain's Got Talent

Eurovisionul de anul acesta a pierdut lupta pentru audienţe în două importante pieţe europene de televiziune. Concursul muzical a fost bătut de Britain's Got Talent în Marea Britanie şi de The Voice în Franţa.

Publicitate

Deşi ediţia din acest an a avut audienţe mai mari decât anul trecut, în Marea Britanie concursul muzical anual a fost depăşit de Britain's Got Talent, potrivit The Guardian.

La BBC 1, Eurovision-ul a fost urmărit de 7,1 milioane de telespectatori, în timp ce emisiunea lui Simon Cowell, difuzată de ITV, a ţinut în faţa micilior ecrane 7,8 milioane de britanici. Mai mult decât atât, pe intervalul de intersecţie, audienţa concursului muzical european a scăzut la 5,7 milioane de telespectatori.

Şi în Franţa Eurovision-ul a avut rezultate mai slabe de audienţe decât un format internaţional. Astfel TF1, care a difuzat finala The Voice, a fost mai urmărit decât France 2, care a difuzat cea de-a 61-a ediţie a concursului european de muzică, potrivit ouest-france.fr. În Hexagon Eurovision a fost urmărit de 4,88 milioane de persoane, în timp ce The Voice a atras 4,96 de milioane de telespectatori.

Show-ul Eurovisionului a fost urmărit şi online. În timpul spectacolului oferit de Justin Timberlake 267.000 de persoane erau conectate pe platforma de internet care a transmis live concursul muzical.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Ce isi mai pierde vremea cu Eurovision-ul atata timp cat se castiga cu ajutorul politicienilor si a puterii tarilor
  • an an
    asa s-ar fi intamplat si in Romania daca era transmis pe TVR si pe Pro ar fi fost Romanii au Talent sau Vocea Romaniei - mai ales daca erau finalele... dar si Bahar daca era vreun episod in care se anunta ceva "important".
  • F F
    asteptam cu interes sintezele lunare. e singurul loc unde mai putem vedea ce audiente mai fac emisiunile din daytime sau serialele. Multumim anticipat.

Trimite un comentariu

sus