Skip to main content

DERAPAJ. Ştirile Pro TV, atac dur pe post la EBU după refuzul de a trasmite Eurovision

 
DERAPAJ. Ştirile Pro TV, atac dur pe post la EBU după refuzul de a trasmite Eurovision

CÂND INTERESUL POARTĂ FESUL. Pro TV reacţionează dur după ce European Broadcasting Union – EBU i-a respins oferta de a difuza Eurovision, într-o ştire tendenţioasă difuzată în principalul jurnal al postului.

Publicitate

În ştirea de la Ştirile Pro TV de la ora 19.00 (reluat şi astăzi pe post, la ora 13.00), EBU este acuzat că “îşi încalcă propriile valori declarate” şi că “refuză să ofere răspunsuri”.

Pro TV a trimis la Geneva şi un corespondent special, care a aşteptat-o şi a filmat-o în faţa clădirii pe directoarea de comunicare, pentru a cere “lămuriri”. Filmarea dă impresia unor cadre luate cu camera de la distanţă şi nu precizează dacă a fost făcută cu acordul directoarei de comunicare a EBU intervievate, Michelle Roverelli.

Câteva fragmente din materialul "jurnalistic" de pe Pro TV nu au nevoie de niciun alt comentariu. Un material care urmează într-o abordare agresivă interesul declarat şi eşuat al Pro TV, acela de a transmite Eurovision.

“Organizatorii au decis sa excluda Romania din competitie, cu doar 3 saptamani inainte de eveniment. Asta, desi, cu acordul lor, tara noastra si-a organizat anul acesta concursul national si a desemnat un castigator.”

“Prin decizia de a-l exclude pe Ovidiu Anton, Uniunea isi incalca, insa, propriile valori declarate si anume: a veni in sprijinul cetatenilor mai presus de orice interes financiar si a acorda acestora sanse egale."

Directorul general al Uniunii, precum si ceilalti reprezentanti, au refuzat sa comenteze situatia artistului Ovidiu Anton, lasat pe dinafara.

În ciuda unui argument puternic, o datorie de 14,5 milioane de euro pe care Romania nu a achitat-o, Uniunea lasa, totusi, multe intrebari fara raspuns:

- De ce a acceptat in toti acesti ani sa primeasca Romania in competitie, in ciuda datoriilor de care stia?


- De ce EBU a lasat zeci de mii de romani sa voteze prin SMS-uri platite un artist, pentru ca apoi sa anunte cu 3 saptamani inainte de concurs exluderea lui?


- Si, cel mai important, de ce refuza dreptul unui cetatean european de a lua parte la o competitie care presupune egalitate de sanse?"

VIDEO. Ştirea difuzată de Pro TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Ne-au dat afara de la Eurovision, vai de mama noastra. Era bine sa ne fi dat mai demult si din UE ca tot ne-am facut tara de ras peste hotare cu toti hotii si cersetorii de ***. Nu meritam sa facem parte din Europa. Cand vom fi cinstiti si corecti atunci vom intra pe usa din fata, nu vom primii suturi in fund. Bine ne-au facut !... Ne meritam soarta. Tvr-ul a dat salarii colosale unor prezentatori, si a cheltuit bani cu nemiluita sa faca surprize unora la surprize surprize, sa-i aduca la intalniri pe romanii de pe alte continente... saracii in zeci de ani nu au avut bani sa vina in tara.
  • Ovidiu Salam Ovidiu Salam
    Numai un nebun foloseste slogane gen "sunt cetatean european si am drepturi" in situatia asta. La Eurovision participa Australia. Competitia nu "presupune egalitate de sanse" de vreme ce unii cetateni sunt propulsati de o comisie BBC direct in finala, iar altii trebuie sa cante si sa stranga voturi la numar cu suprataxa, de 2-3 ori (cazul Suediei).
  • Gaetano Gaetano
    Nu vad unde e derapajul. Faptul ca PRO TV a fost putin " mai tupeist " si a mers sa-i " traga de maneca " nu mi se pare un lucru de neconceput. Intrebarile chiar sunt pertinente.
  • d d
    TVR=MAFIA! Desfiintare!
  • mdea mdea
    daca tvr are datorie de 156 mil euro si nu poate difuza voi cum puteti sa difuzati cu o datorie de 151 mil euro?
  • Iuli Iuli
    @Bogdan Chirea, suma de bani care a platit-o TVR se confisca automat de EBU, deoarece tvr are o datorie, iar acea suma pentru participare a fost consfiscata pentru a micsora datoria
  • Bipbip Bipbip
    Aha, si articolul tau, care lasa in afara informatia potrivit careia postul privat *** (care nu e membru EBU) a participat impreuna cu televiziunea de stat germana in 2010, nu e deloc tendentios...
  • max max
    N-ar fi mai corect sa astepte reporterul la TVR si sa puna intrebari?
    Acolo ar trebui sa fie multe raspunsuri.
  • Bogdan Chirea Bogdan Chirea
    Indiferent ca sunt tendentiosi sau nu si chiar daca intr-o oarecare masura sunt de acord ca PRO TV incearca doar o lovitura de imagine, intrebarile pe care le-ati enumerat si voi in articol ar trebui sa primeasca un raspuns. Eu personal doresc sa stiu atat de la TVR cat si de la EBU cum se justifica cheltuirea unor sume de bani importante in contextul in care au fost facute degeaba.
  • Iuli Iuli
    Atata circ pentru ce? Pentru imagine? Am apreciat initiativa de a lua Eurovision-ul 2016, dar daca au fost refuzati, de ce mai incearca?

    Nu inteleg burtiera: "Niciun raspuns pentru Ovidiu". Oricum rockerul parca era invitat sa cante la Eurovision

Trimite un comentariu

sus