Skip to main content

Liana Stanciu, despre iureşul creat pe online: Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări

 
Liana Stanciu
Liana Stanciu

“Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări”, a declarat pentru Paginademedia.ro Liana Stanciu, după iureşul creat în online de petiţia pentru schimbarea Constituţiei.

Publicitate

Liana Stanciu, pentru Paginademedia.ro:

“Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.

De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.”

Paginademedia.ro: Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi, a spus Liana Stanciu.

Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.

Înainte de discuţia cu Liana Stanciu, reamintim că realizatoarea emisiunii Arte, carte şi capricii (totdată preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru ora de religie) a declarat public că susţine iniţiativa Coaliţiei pentru familie, care a depus la Parlament trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât familia să fie definită ca alcătuită din bărbat şi femeie.

Declaraţia Lianei Stanciu, pentru Paginademedia.ro:

Liana Stanciu: Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.

De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.

Paginademedia.ro: S-a interpretat…

Liana Stanciu: Nu eu am dat această interpretare. Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări. Este un subiect care mă răneşte profund.

Îmi doresc să trăiesc într-o ţară în care copiii să nu sufere după lucrurile pe care le fac adulţii. E prea multă suferinţă.

Reacţiile au fost dure pe Facebook. Se poate înţelege că prin includerea ideii de mamă şi tată ca familie se limitează căsătoriile între persoane de acelaşi sex?

Eu nu am spus asta. Ceea ce am spus eu este, cum am precizat, că un copil are nevoie de mamă şi de tată. Şi mai mult decât orice, de iubire. De la asta am pornit.

Ai fost acuzată de homofobie…

Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.

Nu am spus nimic şi nu am susţinut nimic din acele lucruri.

Mi-am făcut suficient rău cu povestea asta, care a fost făcută cu cele mai bune intenţii. Voi continua să ajut, fără să fac publice aceste lucruri, cum s-a întâmplat şi până acum.

Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi. Treaba mea este să contruiesc ceva pentru ei.

Consider că nu am făcut nimic ca să lezez pe cineva. Un copil are nevoie de tată şi de mamă. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat.

Îmi pare rău că asta s-a înţeles. Repet: sunt lucruri pe care nu le-am spus, nu lea-m simţit, nu le gândesc şi nu sunt ale mele.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Urs Urs
    ***. Oricum, pana la interviul asta credeam ca e doar nesimtita și ***, acum vad ca e si ***. Cu ce naiba ii ajuta pe copii doua cuvinte din constitutie? Familia este deja prevazuta. Ce mincinoasa prostanaca, uluitor... I-o iesit uratenia din suflet pe față.
  • Mircea Mircea
    Draga Liana, dacă tot mergi prin spitale, rămâi intr-unul, poate te faci bine; de ura.
  • Daniel Daniel
    Tot nu am înțeles. Nimeni în țara asta n-a mai strâns 3,2 mil. de semnături, pentru nimic. Sănătate, Educație, nimic. Cum s-a reușit logistic să se strângă aceste semnături degeaba, nu există obiectul petiției, dar mă rog, totul pare numai marketing. Cine a plătit, de ce a plătit? De-abia atunci vom ști cum judecăm exact. După bani, ca în cazul Hexi.
  • Dan Petrea Dan Petrea
    Individa aceasta e prefacuta perfecta. Cum poate oare TVR sa o lase pe Liana Stanciu, absolventa de Filologie care scrie cu grave greseli de ortografie - e drept nu il egaleaza pe Adrian Bucur, dar nici depărte nu e- sa prezinte emisiuni de cultura, chiar daca sunt nepermis de proaste, așa cum e Arte, carte si capricii? Sau sa se bage in seama la Festivalul Enescu? Parca vad ca nu vom scapa de ea nici la Bookfest. E scandalos ca astfel de no name-uri apar pee ecranul TVR. Numai fiindca așa vrea alta ambuscata pe nume Diana Pascal.
  • Adriana Adriana
    Câti dintre voi stiti cu adevarat cát de iubiti sau protejati sunt acesti copii in familiile gay?Cine si ce institutie a statului se ocupa de acest lucru?Ne sunt date ex.de persoane celebre care au adoptat copii si au multi bani si totul e lapte si miere ca asa spun ei peste tot.Statul nu este in stare de nimic , nu constuieste nimic pt. Copiii nostri si vreti sa spuneti ca poate comunitatea gay o pote face mai bine.Eu nu cred asta,dar cred ca -si pot aduce aportul in a arata acolo unde poate noi nu vedem mai clar anumite lucruri.
  • Cristian Botez Cristian Botez
    In orice manual, tratat de psihiatrie sexul intre persoane de acelasi sex este definit ca boala, comportament sexual deviant! DECI daca un barbat consimte sa faca un blow job unui alt barbat (aveti imaginea in cap? ;) ), ce credeti ca ar deveni un copilas, baietel sau fetita crescut de doi tipi care si-o sug unul altuia? Hm? Aud? Cam pe la ce varsta credeti ca ar deveni si el victima a celor doi perversi? Bai, astia care sunteti impotriva familiei si a casatoriei intre barbat si femei (apropo, sunteti sclavi ai unei mode create de designeri ***, astia, generatia asta, de tapinari cu barbi nacalaite de saorma, cu blugii ca dresul si vedere la glezne, plus tricouri cu anchior sau decolteu pana la mameloane), voi din ce va trageti? Dintr-un *** intre doi cercopiteci? Hai sictir! Si spor la ***!!!
  • Andrei Andrei
    Să presupunem că e atât de naivă cum spune şi chiar n-a înţeles obiectul iniţiativei pe care o susţine. Dar acum, dacă tot a venit vorba, de ce nu-şi defineşte femeia asta poziţia referitoare la minorităţile sexuale? Nu cred că ar mai sări lumea în capul dânsei dacă ar spune ceva gen "fiecare să facă ce vrea atâta vreme cât nu deranjează pe nimeni". Şi totusi n-o face. Are legătură cu banii luaţi de la ong-urile creştine care au luat de la biserica ortodoxă care a luat de la stat?
  • andy h andy h
    da.. nu a spus ea.. i-au bagat astia vorbe in gura... e tare fain ca 'imaginea' campaniei da inapoi.. a inceput de fapt propria campanie de reabilitare a imaginii proprii care e facuta tzandari si se va face praf dupa ce initiativa asta va intra intr-un fund de sertar impreuna cu alte initiative idioate. sper sa se scufunde in negura istoriei sa apara in public doar peste 15-20 de ani cand va avea de dat explicatii serioase....
  • Adi Adi
    Dupa comentariile de aici,chiar inteleg ca traim intr-o tara de *** si lesbiene? Sau e trandy sa fi tolerant ?Si ipocrit in acelasi timp?
  • ginel ginel
    Pai fata asta e vizibil lesbiana.
  • nico nico
    Oau, ce raspuns aberant! Asta ne ia de prosti pe toti. La ce anume ar ajuta mai exact schimbarea textului de lege ("familia este compusa din femeie si barbat) in rezolvarea problemelor copiilor abandonati in spitale?!?
  • LA LA
    Liana Stanciu nu s-a gandit ca sa vii in 2016 cu niste idei medievale de a restrange drepturile unor oameni pe care nu-i cunosti si care nu ti-au facut nimic, pe care sa-i discriminezi pana la limita legii si depasind total limita bunului simt, sa nu-ti verzi de treaba ta si *** grija cu cine imparte cineva patul si ca societatea sa le ofere acestor oameni o solutie de parteneriat civil (ca nu mai intereseaza pe nimeni dantuitul cu corane pe cap si lalalielile agentului BOR) pentru ca asa ti a spus prietenul tau imaginar ca nu e in regula va starni ceva reactii printre oamenii cu o minima ratiune si simt al realitati..pentru ca e *** si fanatica..intre Liana Stanciu si ISIS pentru mine nu e nicio diferenta. se manifesta altfel dar gandesc la fel. ***
  • david david
    Doamne ce prefacuta. Mai devreme sau mai tarziu toate "mieroasele" astea isi arata caracterul.
  • Razvan Razvan
    Bravo, acum jigneste-i la gramada si pe cei crescuti de un singur parinte!
  • dede cati dede cati
    Asta ori e cu capul pe langa umeri, ori nu are deloc. "De opt ani merg prin spitale"... care cetatean roman , din salariu mediu pe economia ***i isi permite luxul pe care ti-l permiti tu ???????????????????????????

Trimite un comentariu

sus