Skip to main content

O ştire despre invenţia unor eleve în domeniul medical, cel mai distribuit articol din blogosferă

 
O ştire despre invenţia unor eleve în domeniul medical, cel mai distribuit articol din blogosferă

Ştirea că două eleve românce au creat mănuşa inteligentă care grăbeşte recuperarea persoanelor cu paralizie a fost cel mai distribuit articol din blogosferă. Materialul apărut pe site-ul playtech.ro a circulat intens pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro. Articolul a fost distribuit de aproape 500 de ori.

Publicitate

Din materialul publicat de playtech.ro:

"Miruna şi Ana-Maria au 16 ani şi reprezintă Centrul Alexandru Proca pentru Iniţierea Tinerilor în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA la ediţia din acest an a Intel ISEF. Proiectul lor, “Medical Rehabilitation: Sensors & Monitoring”, constă în trei dispozitive care ar putea ajuta la recuperarea mai rapidă a persoanelor care au suferit de paralizie. Ele au construit o mănuşă cu senzori, degete cu senzori şi un cilindru cu senzori, invenţii destinate persoanelor care au suferit paralizii în urma unor atacuri cerebrale, atacuri cerebrale sau a accidentelor."

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogul lui Cătălin Tolontan şi una de pe blogul lui Vlad Petreanu.

1. Playtech.ro, “Două eleve românce au creat mănuşa inteligentă care grăbeşte recuperarea persoanelor cu paralizie”, de Octavian Palade

- 476 shares;

2. Tolo.ro, “INVESTIGAŢIA JURNALISTICĂ HEXI PHARMA TRECE GRANIŢA! SYNEVO, CEA MAI MARE REŢEA DE CENTRE DE ANALIZE DIN ŢARĂ, A FOLOSIT DEZINFECTANŢI DILUAŢI ÎN ROMÂNIA, DAR ŞI ÎN 10 ORAŞE DIN BULGARIA!

- 332 shares

3. Tolo.ro, “18 REZULTATE DIN TOATĂ ŢARA CONFIRMĂ DILUAREA DEZINFECTANŢILOR HEXI! DR. CÎRSTOVEANU INVOCĂ UN EXPERIMENT: ”PARCĂ SUNTEM ÎN LABORATOR”. DIRECTOR TERAPIA CLUJ: ”SUNT IRESPONSABILI MEDICII CARE SUSŢIN CĂ MEDICAMENTELE SUNT FALSIFICATE!””

- 228 shares;

4. Petreanu.ro, “Momente vesele cu armata rusă”,

- 101 shares;

5. Adriangeorgescu.ro, “Mulţumim, Hexi Pharma, că ne-ai făcut mai puternici!”,

- 90 shares.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Esculap Salam Esculap Salam
    Cui ii trebuie dovezi ca manusa chiar face ceva? CUi ii trebuie studii si trialuri? Bha, noi suntem Romania desteapta, am inventat antisepticul diluat la doza homeopatica.

Trimite un comentariu

sus