Skip to main content

Principalul sindicat din TVR cheamă în judecată Guvernul, pe care îl consideră responsabil de situaţia catastrofală a Televiziunii Române

 
TVR
TVR

Principalul sindicat din TVR - SPUSTV, cheamă în judecată Guvernul României pe care îl consideră respondabil pentru "situaţia financiară catastrofală a Televiziunii Române". Cererea de chemare în judecată a fost depusă astăzi de Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit lui Dragoş Bocanaciu, preşedintele SPUS TV.

Publicitate

Ce ce este Guvernul vinovat pentru situaţia gravă în care se găseşte Televiziunea Română, potrivit principalului sindicat din TVR:

"Practic, din cauza pasivităţii Guvernului, normele juridice care instituie obligaţia achitării taxei pentru serviciului public de televiziune nu au o sancţiune juridică propriu-zisă", spun cei de la SPUSTv în documentul de chemare în judecată a Executivului.

Sindicatul reprezentativ din TVR a adresat şi o scrisoare Parlamentului României, Primului Ministru şi Preşedintelui României "în legătură cu gravele disfuncţionalităţi legislative şi organizatorice semnalate de SPUSTv în ultimii ani.

Potrivit lui Bocanaciu, această sesizare se constituie în plângere prealabilă şi va fi urmată de acţiuni în instanţă împotriva instituţiilor pe care le consideră responsabile pentru situaţia în care se află acum TVR.

"Constatăm cu indignare că angajaţii Televiziunii Române şi reprezentanţii lor legali (...) sunt în continuare demonizaţi şi acuzaţi că sunt vinovaţi de actuala situaţie catastrofală a Televiziunii Române. (...) De peste 5 ani, toate nerealizările managementului SRTV sunt justificate nu prin incompetenţa sau reaua-voinţă a Conducerii Televiziunii Române ci prin presupusa lipsă de profesionalism a salariaţilor din această instituţie", se arată în scrisoarea semnată de SPUSTv.

Principalul sindicat din TVR adresează câteva întrebări Parlamentului, premierului şi preşedintelui României:

"De ce nu s-a pus în practică niciuna dintre solicitările sindicatului, făcut în mandatele de PDG Claudiu Săftoiu şi Stelian Tănase, de a se bloca angajările în SRTV şi astfel să se ajungă la o reducere a personalului TVR pe cale naturală (pensionări, demisii).

În condiţiile economice dificile pe care le experimentează TVR din 2012, cum se poate caracteriza contractul de leasing operaţional încheiat cu BCR Leasing prin care SRTV a închiriat 140 de maşini cu o sumă medie de 20.000 de euro, pentru o perioadă de 4 ani în condiţiile în care Televiziunea Română nu avea în acel moment decât 84 de conducători auto încadraţi în schemă.

De ce Guvernul României şi Parlamentul asistă impasibili la jaful sistematic care se petrece în Televiziunea Română în ceea ce priveşte veniturile acestei instituţii?" (acestea sunt doar o parte din întrebările SPUSTv)."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, scrisoarea completă adresată de SPUSTv preşedintelui, premierului şi Parlamentului, dar şi documentul de chemare în judecată a Guvernului.

FOTO.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alexandru alexandru
    Concluzie: greseala este de fapt aceea ca Tvr nu mai are 140 de soferi .... :)))

Trimite un comentariu

sus