Skip to main content

Buzdugan şi Morar, scuze publice: "Suntem oameni, se întâmplă să greşim, dar ne asumăm şi regretăm"

 
Buzdugan şi Morar, scuze publice: "Suntem oameni, se întâmplă să greşim, dar ne asumăm şi regretăm"

"Suntem oameni, se întâmplă să greşim, dar ne asumăm şi regretăm cuvintele alese", spun Daniel Buzdugan şi Mihai Morar într-o scrisoare deschisă în care cer scuze Republicii Democrate Congo şi echipei naţionale a acestui stat.

Publicitate

"Scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa naţională de fotbal a acesteia şi către toţi cei cărora le-am produs fără rea credinţă un sentiment de mâhnire", spun cei doi realizatori de la matinalul Radio ZU, în scrisoarea publicată pe pagina de Facebook a postului de radio.

Cei doi mai spun că se delimitează "categoric" de "orice fel de discurs care incită la ură". Scrisoarea completă, în articol.

CONTEXT. Reamintim că Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au făcut o serie de remarci cu caracter ofensator în matinalul de la Radio Zu din 26 mai, la adresa jucătorilor şi suporterilor congolezi, după amicalul susţinut de Naţionala României contra Republicii Democrate Congo. Ca urmare a valului de critici din mediul online, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat. Cazul va ajunge şi la CNA, după ce forul audiovizual a primit mai bine de 30 de sesizări.

Iată câteva dintre „glumele” celor doi:

•„Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.”

•„Care e diferenţa între antrenorul nostru şi cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.”

•„Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au muşchi, se ascund prin copaci…”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, conţinutul scrisorii semnate de Mihai Morar şi Daniel Buzdugan.

"Mihai Morar si Daniel Buzdugan: ” Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală şi profesională”

Această scrisoare se adresează celor pe care i-am dezamăgit ca urmare a unui moment din emisiunea Morning ZU din 26 mai 2016.

Ne cerem scuze pentru unele asocieri nepotrivite făcute pe tema meciului de fotbal dintre România şi R.D. Congo. Aceste asocieri au fost făcute fără intenţia de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasă sau naţionalitate.

Suntem oameni, se întâmplă să greşim, dar ne asumăm şi regretăm cuvintele alese. Aşa cum am menţionat şi ieri, şi astăzi, în direct la matinalul ZU, scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa naţională de fotbal a acesteia şi către toţi cei cărora le-am produs fără rea credinţă un sentiment de mâhnire.

Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală şi profesională şi nu se regăseşte în valorile Radio ZU. Dovadă stau miile de ore de emisiuni radio în direct în care nu a existat un astfel de precedent.

Cunoaştem limitele libertăţii de exprimare şi ne delimităm categoric de orice fel de discurs care incită la ură.


Cu respect pentru fiecare,
Daniel Buzdugan şi Mihai Morar"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    nu aveti ce regreta ***, *** intact a-ti trait dindoneauna numai *** cit cuprinde, sa va fie rusine, nesimtitilor.
  • Martin Martin
    Ca n-ai umor dar ai productii si pe radio si pe tv e alegerea unor persoane cu o slaba pregatire de orice fel. Sa n-ai bun simt crezand ca ai umor, asta e grav. Sa spui ca Barbosului ii place lemnul si spatiile mici, devii pasibil de rastignire publica. Sa jignesti cu adevarat un popor, o rasa care nu ti-a gresit cu nimic, iti ceri scuze ca esti tu om. Nu, bah, nu sunteti oameni, sunteti niste semi-oameni, un baietel umflatel ajuns mare si un batran care-si forteaza varsta penibil. Mai penibili decat cei doi este doar non-umorul oferit maselor de ***
  • vlad vlad
    cine va injura?! niste derbedei. noi cei multi suntem alaturi devoi!
  • monica monica
    in seara asta la emisiunea lui Morar de pe AntenaStars erau cei de la Mandinga,trupa care are 3 cantareti de culoare. *** De unde se vede ca in showbizul asta de Dambovita scopul scuza mijloacele. Pe asta se bazeaza si cei doi baieti si isi iau salariul in continuare: radioul nu-i da afara ca au audienta si aduc bani pe urma ei, artistii nu le zic nimic ca au nevoie de difuzari, ascultatorii s-au obisnuit cu glumele furate si tot asa..Rusine!
  • unu unu
    si cu toate comentariile sterse de ei de pe paginile lor unde li se tot spunea sa isi ceara scuze cum ramane? Cand au fost sinceri? cand au tot incercat zi de zi sa ascunda mizeria facuta sau intr-o scrisoare pe facebook dupa aproape o saptamana? mai au curajul sa vorbeasca pe post? credibilitate ZERO
  • mihai mihai
    scuze dupa 5 zile? 5 ZILE ? le crede cineva? au scris asta cand au vazut ca iuresul creat ii poate lasa fara bani in portofel. De asta nu pot fi credibili chiar daca gestul e de apreciat asa tardiv cum e. Huo!
  • Cris Cris
    Ce sa regretați, nesimțiți ați fost mereu,sa va cereți scuze și fata de femeie de care ați ras,mai ales,acel Ghioaga,cu glumele nesărate, nesimțiților.

Trimite un comentariu

sus