Skip to main content

Sentinţe în dosarul de şantaj Antene - RCS. Sorin Alexandrescu, 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj. Amendă penală la Antena Group

 
sursa foto: legal-news.ro
sursa foto: legal-news.ro

Condamnări şi achitări în dosarul de şantaj în care au fost judecate persoane din conducerea Intact precum şi persoanele juridice Antena Group, Antena 3 şi Intact, dar şi fostul şef ANAF, Şerban Pop. De menţionat că decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Publicitate

Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu şi Dan Matiescu au fost trimişi în judecată în toamna anului 2013 sub acuzaţia de şantaj. Alături de ei, au fost trimise în judecată şi persoanele juridice Antena 3, Antena Group şi Intact Publishing.

George Matiescu, director Intact, achitat pentru acuzaţia de complicitate la şantaj.

Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate de Curtea de Apel de acuzaţia de şantaj.

Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu exedcutare pentru şantaj.

Antena TV Group: amenda penala la 350.000 de lei pentru santaj (în jur de 77.000 de euro).

Camelia Voiculescu - 2 ani cu suspendare.

Dan Voiculescu - 2 ani pentru complicitate la şantaj. Sentinţa va fi contopită cu pedeapsa pe care o săvârşeşte în prezent: de 10 ani de închisoare în cazul privatizării ICA.

Şerban Pop, fostul şef ANAF - 2 ani de închisoare cu executare pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În timp ce pe posturile de ştiri se anunţau sentinţele în cazul dosarului de şantaj, la Antena 3 era o ştire despre festivalul de la Cannes.

UPDATE. Antena 3 a anunţat sentinţele Curţii de Apel într-o ştire scurtă chiar la începutul buletinului de la ora 15.00.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost şantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Procurorii susţin că Alexandrescu "a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena TV Group SA la un preţ dorit de inculpat".

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Ştire în curs de actualizare

Promo-ul difuzat la Antene

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    te iei de blanau, vine dulau si te baga la bulau!

Trimite un comentariu

sus