Skip to main content

Suciu: Invit televiziunile să sprijine campania de subscripţie pentru Cuminţenia Pământului, să organizeze teledonuri

 
Suciu: Invit televiziunile să sprijine campania de subscripţie pentru Cuminţenia Pământului, să organizeze teledonuri

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a invitat televiziunile să participe la strângerea banilor necesari pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi ”Cuminţenia Pământului” prin organizarea de teledonuri, scrie News.ro. Acesta a precizat că Executivul le va asigura sprijinul necesar.

Publicitate

”Invit televiziunile dacă pot şi doresc să sprijine această campanie de subscripţie să organizeze teledonuri. Le vom asigura tot sprijinul necesar atât cât putem, dar suntem interesaţi de o coparticipare, de sprijinul pe care fiecare televiziune în parte îl poate asigura printr-o campanie de teledon acestui proces care ţine de consolidarea patrimoniului naţional”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânr al Guvernului, Dan Suciu.

”Noi plecăm de la premisa că strângem banii respectivi de aceea facem toate mecanismele şi stabilim toate motoarele de strângere a fondurilor (...) Vă rugăm să nu plecăm de la premisa că nu strângem banii, să plecăm de la premisa că strângem banii şi să strângem banii”, a spus Suciu, răspunzând astfel unei întrebări despre modalitatea prin care se vor restitui banii donatorilor în cazul în care nu se vor stânge banii suficienţi pentru achiziţionarea operei ”Cumunţenia Pământului”.

Guvernul a aprobat proiectul de modificare a OUG 10/2016, ce reglementează subscripţia pentru achiziţia sculpturii lui Constantin Brâncuşi, ”Cuminţenia Pământului”, astfel încât colectarea fondurilor să poată şi făcută şi de către entităţi de drept privat, deoarece timpul scurt pentru colectă face necesare canale alternative de strângere a banilor.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă de modificare a OUG 10/2016 are ca scop implicarea actorilor privaţi în procesul de strângere a banilor şi permite Ministerului Culturii să încheie acorduri de colaborare cu aceştia.

”Cu toate eforturile Ministerului Culturii, mecanismul instituit prin OUG nr. 10/2016 se dovedeşte insuficient pentru atragerea fondurilor necesare. Dat fiind faptul că, pentru această importantă creaţie a marelui sculptor Constantin Brâncuşi este nevoie de o strangere masivă de fonduri într-un interval relativ scurt de timp, iar constatările de până la această dată ne indică nevoia de a găsi şi alte canale şi mecanisme de atragere a fondurilor, pentru a aduce la îndeplinire scopul Ordonanţei, s-a considerat necesară completarea acesteia în acest sens”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Executivul a adoptat, 30 martie, o Ordonanţă de Urgenţă prin care este reglementată procedura de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, donaţiile urmând să fie deduse din impozitul datorat de către persoanele care vor contribui.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hrib hrib
    faceti o sedinta si luati bani de la deputati si parlamentari.

Trimite un comentariu

sus