Skip to main content

TABLOID ELECTORAL. Curiozităţile Denisei Rifai: despre sandale, mâini curate şi împreunare ...cu tot sectorul

 
TABLOID ELECTORAL. Curiozităţile Denisei Rifai: despre sandale, mâini curate şi împreunare ...cu tot sectorul

TABLOID ELECTORAL. Calitatea dezbaterilor electorale a ajuns la un nou nivel. Două exemple ale aceluiaşi “moderator”, Denise Rifai, de la Realitatea TV, nu au nevoie de multe comentarii: o interpretare tabloidă a unui slogan, trimiteri la “împreunarea cu tot sectorul” şi o ceartă în toată regula cu o fostă colegă, acum aflată în postura de candidat.

Publicitate

Primul dialog electoral a avut loc vineri, cu Laura Chiriac inivitată în studio. Al doilea, marţi seară, cu Alexandru Nazare.

Avem un slogan. Cum procedăm? Împreunare pe rând sau separat?

Sloganul candidatului Alexandru Nazare i-a trezit curiozitatea jurnalistică moderatoarei de la Realitatea TV. Cum se poate pune în practică?

Dialogul vorbeşte de la sine:

Denise Rifai: Avem un slogan. Un slogan, domnule Nazare, un slogan pe care poate telespectatorii mei nu îl cunosc. Sloganul domnului Nazare spune aşa: Tu cu mine suntem unu!

Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înţeleg că sunteţi necăsătorit, dar chiar aşa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?

Alexandru Nazare: Doamnă, vreau să explic acest lucru. Mă bucur, într-un fel, că suscită interesul publicului, ceea ce este bine. În orice caz, ceea ce vreau să spun este că esenţa, practic, întregului meu program, se referă la un parteneriat cu locuitorii sectorului 1.

Denise Rifai: Sună a împreunare, nu a parteneriat. Şi mie îmi vine să zămbesc. Vă împreunaţi cu tot sectorul?

Nazare: Doamna Rifai, nu cred. Asta e o interpretare a dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, un adevărat primar trebuie să se identifice cu nevoile sectorului, să fie la acelaşi nivel cu locuitorii sectorului. Ei sunt pe primul loc. Tu cu mine suntem pe primul loc. Tu cu mine suntem o echipă.

Un document este ...un document

Ce este un document? L-a întrebat Denise Rifai pe Alexandru Nazare. Răspunsul, în fragmentul postat pe Facebook de Ionuţ Cristache.

Denise Rifai, către Laura Chiriac: Dar sandalele? Cum vă luaţi sandalele?

Prima dezbatere “de pomină” a avut loc vineri, cu Denise Rifai şi fosta colegă Laura Chiriac, acum candidat.

Mai întâi, a acuzat-o de plagiat pe Laura Chiriac - Cu mâinele curate ar fi numele unei campanii derulate de Marinela Mititelu, de la Realitatea TV. “Aţi început campania cu un plagiat. I-aţi cerut voie colegei”, a sunat întrebarea pusă de Denise Rifai.

O discuţie despre cum îşi poate cumpăra un primar poşete, dar şi despre numărul de locuri dintr-un autobuz, într-un nou gen de "dezbatere electorală".

Scurte fragmente din discuţie. Secvenţa video este edificatoare:

Denise Rifai: Dumneavoastră sunteţi, văd şi vă cunosc, o femeie elegantă şi vă plac lucrurile de bună calitate. Cum o să rămâneţi cu mâinile curate? Acum din ce vă întreţineţi?

Şi din ce vă întreţineţi? Ce proprietăţi aveţi? Cum o să vă întreţineţi, cu mâinile curate, cu un buget de sute de milioane pe mână, dintr-un salariu de 5.000 de lei, din care nu vă puteţi lua mai mult de o pereche de sandale de calitate. Mă refer la dvs. Că sunteţi o femeie căreia îi plac poşetele, îi plac ochelarii de soare, îi plac lucrurile fine şi scumpe…

Laura Chiriac:

Dar am avut o slujbă din care mi-am permis, la momentul respectiv, să îmi cumpăr şi cărţi, care mi-a permis să călătoresc, să ofer şi altora cadouri.

Denise Rifai, despre programul de transport al copiilor la grădiniţă cu autobuzul: Cum pătrunde autobuzul, care este mai lat, pe străzile înguste. Veţi folosi probabil microbuze. Dar câte locuri sunt într-un microbuz? Cum merge autobuzul pe alee?

Laura Chiriac: În primul rând liniştiţi-vă, calmaţi-vă. Dacă mă lăsaţi să vă explic, se calmează toată lumea. (…)

Denise Rifai: Dacă vine cu autobuzul, trebuie să fie cineva acasă, să aştepte copilul.

Laura Chiriac: O să mă duc eu să aştept copilul!

VIDEO. Dialogul Laura Chiriac – Denise Rifai

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m m
    respect, domnu' Nazare! daca eram in locul lui, a treia oara cand ma intreba de document, *** :))))
  • vilson vilson
    am45de ani si nu mi-a fost dat sa urmaresc umor de asa buna calitate precum cel oferit de aceasta moderatoare....pacat ca a gresit emisiunea
  • cdr cdr
    ganditi-va ca la Realitatea 90% dintre prezentatori sunt astfel, nu trebuie sa ne miram. asta e mediul de acolo: incompetenta si gusa pe post la greu si stiri deloc. la Realitatea nici nu ma mai uit, numai cand vad grafica aia scarboasa de anii '90 si aranjarea platourilor oribila.
  • gica gica
    daca comenteaza diferiti *** sa voteze aceste *** ca si pana acum ca asa o sa mearga ca ei, ***
  • gica gica
    foarte tare si la obiect moderatoarea ,imi place si..daca ar fi toti moderatori asa s-ar vedea mintea candidatului daca are asul pe maneca.S-ar vedea si s-ar deduce cum gandeste un candidat.
  • Gaetano Gaetano
    Oare cate tigle ii lipsesc de pe casa Denisei Rifai??!! E jenanta!! S-a nascut talent si va muri speranta!!
  • geo geo
    Infantilism jurnalistic tipic televiziunilor de apartament de provincie.
    Acolo unde după ce iese din emisie cu invitatul / invitata, cel care realizează emisiunea este in extaz : ”I-am tras-o!”

    Și, apropo, conform CNA, în emisiunile de dezbatere electorală trebuie sa fie prezenţi cel puţin doi candidaţi...
  • mugur mugur
    Daca duduia (ca sa rimeze ..) asta care apare la Realitatea TV poate fi considerata jurnalista, inseamna ca s-a intors lumea cu .. beep in sus ...
  • sandy sandy
    doua tute!sa te strici de ras!cum a sunat-o ea, Denise pe Mari, o alta mare desteapta, realizatoarea sloganului cu mainile curate...,
    N-am mai vazut atata lipsa de profesionalism, o dana grecu dar mult mai vulgara.
  • prapastiosu prapastiosu
    Bravo Denise, o super fata!
    Ai bagat-o la colt pe madame Chiriac, cea care se lupta corp la corp cu mafia din sectorul 1, fosta *** la televiziunea lui SOV-Nush, cel care folosea batistele *** Apoi a trecut la batista lui Ghitza TV, unde nu a facut prea multi purici. A incercat putin sa revina la Pelikan TV, dar fara succes, iar acum *** pentru Tradiceanu inima zburdalnica zis si preshul pesedeilor, ala de la senat.
    Simpla enumerare a celor pentru *** si iti dai seama ce caracter are madame!
    Votati ALDE!
  • Iuli Iuli
    Bravo jurnalistei! A scos-o din minti pe aceasta duduie.

    P.s.: Ar trebui emisiuni care ii ATACA PE TOTI PARLAMENTARII. De ce doar acum de alegeri se apuca de facut constructii? De ce trebuie sa se mareasca salariile in perioada asta, iar din iulie sa scada? De ce trebuie Romania sa fie mereu furata de niste escroci? DE CE SE ALOCA BANI DIN BANII ROMANIEI PENTRU CAMPANIILE ELECTORALE? DE CE NU VINE FIECARE PRIMAR CU BANII LUI SA-SI FACA CAMPANIE?

    #RomaniaFurata. Degeaba votam, daca votam hotii.
  • Adi Adi
    Daca cineva credea ca ,,presa,,nu poate sa fie mai penibila,iata dovada! Acum se explica de ce este Realitatea in cadere libera ! Cu asemenea specimene, o sa ajunga sub nivelul marii!
  • Andi Andi
    Cred ca intrebarea a fost de fapt "i-ati cerut voie?" si nu "ia-ti cerut voie".
  • F F
    de mult nu s-a mai facut de ras un *jurnalist* asa la tv. Doamna a reusit sa ii faca pe altii sa para niste profesionisti. nu e de mirare ca Realitatea a ajuns asa rau.

Trimite un comentariu

sus