Skip to main content

TVR, litigiu câştigat cu New Films. Postul public, scutit de câteva milioane de euro

 
tvr
tvr

Câştig de cauză pentru Televiziunea Română într-un litigiu cu unul dintre furnizorii de filme - New Fillms.

Publicitate

Potrivit unui anunţ publicat de TVR pe reţeaua internă, "la data de 5 mai 2016, Tribunalul Arbitral, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance cu sediul la Los Angeles (SUA), a soluţionat în favoarea Societăţii Române de Televiziune un litigiu comercial cu o valoare aproximativă de 5 milioane de euro, pe care TVR îl avea cu New Films Inc., unul dintre furnizorii de titluri de filme"

Din anunţul intern:

"Soluţia pronunţată de Tribunalul Arbitral a fost în sensul respingerii în totalitate a cererii de despăgubiri formulate împotriva TVR în cuantum de 4 milioane de euro precum şi reducerea substanţială, în proportie de 80%, a celorlalte pretenţii. TVR a rezolvat astfel o situaţie născută acum cinci ani.

TVR a fost reprezentată de societatea de avocaţi Muşat & Asociaţii.

Având în vedere situaţia financiară extrem de gravă a TVR, salvarea oricărei sume de bani are un impact pozitiv, cu atât mai mult cu cât în acest caz este vorba de aproape 5 milioane de euro."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • buratino buratino
    Karsonel esti un pic pe dinafara.Stai calm, nu e vorba de reducerea niciunei datorii.Au renuntat aia de bunavoie caci stiau ca nu e nicio sansa sa ia banii aia vreodata.Mai sapa putin in arhive si o sa vezi ce contracte au facut protejatii tai in ultimii 5 ani.
  • karson karson
    @Buratino esti un pic....... (alegeti singur titulatura please)! Indiferent de comision si de alte taxe este oricum o reducere a datoriei facute de "legendarul" Vali Nicolau (altfel singurul manager adevarat din ultimele 2 decenii) , o datorie care a bagat TVR in corzi la 10 ani dupa ce a fost semnat acel contract. Poate mai sapi un pic in arhive si o sa vezi ca un serial achizitionat in 2003 cu, sa zicem 10.000 de euro/episod, a ajuns acum sa coste cel mult 2000euro/episod! cine s-a imbogatit atunci cind s-a semnat contractul in 2003?
  • Buratino Buratino
    Ca sa fim exacti: TVR dat fiind faptul ca nu a indeplinit niste obligatii fata de un partener comercial, acesta din urma a solicitat prin instanta o despagubire sau chiar mai multe.S-a obtinut tot in instanta anularea acestor pretentii.Nu stim daca se poate face apel sau nu, acesta fiind un element important.Nu stim comisionul si onorariul firmei de avocatura.In concluzie TVR a scapat de o datorie pe care oricum nu putea sa o plateasca si s-a pricopsit cu o nota de plata de la o firma de avocatura.
  • Buratino Buratino
    Ca sa fim exacti: TVR dat fiind faptul ca nu a indeplinit niste obligatii fata de un partener comercial, acesta din urma a solicitat prin instanta o despagubire sau chiar mai multe.S-a obtinut tot in instanta anularea acestor pretentii.Nu stim daca se poate face apel sau nu, acesta fiind un element important.Nu stim comisionul si onorariul firmei de avocatura.In concluzie TVR a scapat de o datorie pe care oricum nu putea sa plateasca si s-a pricopsit cu o nota de plata de la o firma de avocatura.

Trimite un comentariu

sus