Skip to main content

Alegerile locale, în ziare. Cod roşu la Bucureşti. Cea mai slabă participare la vot de la Revoluţie

 
Alegerile locale, în ziare. Cod roşu la Bucureşti. Cea mai slabă participare la vot de la Revoluţie

PRESA DE AZI. Majoritatea ziarelor centrale au pe prima pagină exit-poll-urile de la alegerile locale. "Cod roşu la Bucureşti", titrează Jurnalul Naţional, având în vedere că potrivit rezultatelor parţiale PSD a câştigat primăria Capitalei şi fotoliile pentru toate cele şase sectoare. Cotidianul Adevărul scrie că la alegerile de ieri s-a "s-a înregistrat cea mai slabă participare la vot de la Revoluţie".

Publicitate

"Alegerea primarilor într-un singur tur, o lege electorală ineptă şi blatul evident dintre cele două partide mari au dus la un rezultat electoral previzibil. (...) Electoratul şi-a pronunţat categoric divorţul faţă de modul actual de a se face politică. La alegerile locale din 5 iunie, participarea la vot, de numai48,43%, a fost cea mai slabă la primul tur înregistrată din 1989 încoace, fiind depăşită la capitolul absenteism doar de participarea la turul al doilea din anul 2008", notează Adevărul, pe prima pagină.

Evenimentul zilei: "PSD 24 - PNL 9". Ziarul a publicat pe coperta ediţiei de astăzi rezultatele alegerilor din Bucureşti şi din ţară.

România liberă: "PSD - Victorie, USB - surpriză". Locuitorii din Capitală au amendat erorile liberalilor. Candidaţii PSD domină Bucureştiul, potrivit exitpoll-urilor prezentate ieri seară. Reprezentanţii social-democraţilor erau primii clasaţi atât la Primăria Capitalei, cât şi în cazul a cinci din cele şase primării de sector. Uniunea Salvaţi Bucureştiul pare să fi câştigat Primăria sector 1 (la marea luptă cu PSD), în timp ce liberalii nu erau pe primul loc în niciunul dintre sectoarele Capitalei.

Libertatea: "42,1 - 29,8%. Gabriela Firea e Primar!". Candidata PSD a luat startul în forţă încă de la deschiderea urnelor şi, pe parcursul zilei, s-a departajat evident în cursa pentru Primăria Capitalei. Până la închiderea urnelor, candidatul USB, Nicuşor Dan, şi-a menţinut poziţia a doua, însă nu a reuşit să se apropie la mai mult de 12,3% de principala favorită a bucureştenilor. Surprizele au fost la sectoare.

Click! a pus pe plan secund alegerile locale. Tabloidul titrează în partea de jos a primei pagini: "Nu s-au înghesuit la vot, dar au umplut ştrandurile şi parcurile". În schimb, principalul subiect este vizita lui Jonny Depp la castelul Bran: "Piratul din Caraibe a vrut Castelul Brand doar pentru el"

Gazeta Sporturilor dedică ediţia de astăzi Campionatului European de fotbal 2016, care va începe peste patru zile la Paris, cu echipa Naţionalei în deschidere. "Aer de Euro", titrează GSP. Ziarul de sport scrie că "tricolorii" au făcut ieri primul antrenament pe teren francez. Până la meciul împotriva 'cocoşilor' mai sunt 4 zile!

Jurnalul Naţional a publicat astăzi un ghid gratuit pentru Euro 2016. Suplimentul de astăzi este format din 12 pagini şi cuprinde un interviu cu Dorinel Munteanu despre şansele României în Grupa A a Campionatului European, un articol despre autorităţile franceze care sunt în stare de alertă maximă din cauza ameninţărilor Statului Islamic şi alte ştiri despre competiţia care debutează la Paris.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus