Skip to main content

Anchetă în urma unor ameninţări pe Facebook şi e-mail la adresa revistei satirice Charlie Hebdo

 
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Redacţia Charlie Hebdo a primit ameninţări cu moartea. Autorităţile pariziene tratează cu seriozitate acest incident. Parchetul Parisului a deschis o anchetă, pe 22 iunie, cu scopul de a-i găsi pe autorii unor ameninţări adresate pe Facebook şi prin e-mail redacţiei Charlie Hebdo, scrie News.ro, care citează Reuters.

Publicitate

Conducerea revistei satirice a depus plângere după ce a descoperit aceste mesaje, primul trimis pe 8 iunie, potrivit acestei surse, care a confirmat astfel pentru Reuters o informaţie publicată de cotidianul Le Parisien.

Le Parisien scrie că aceste mesaje "foarte ameninţătoare" sugerează că membri ai redacţiei ar putea să fie din nou ţintele unor atacuri.

Potrivit ziarului, mesajele evocă în mod clar o voinţă de a ataca fizic jurnalişti de la Charlie Hebdo. "Este vorba despre uciderea, din nou, a mai multor membri ai redacţiei", a declarat o sursă apropiată anchetei.

Conducerea Charlie Hebdo nu a dorit să comenteze pe marginea acestor informaţii pentru Le Parisien.

Săptămânalul satiric a primit în total aproximativ 20 de mesaje, în principal pe pagina de Facebook şi pe e-mail.

Ancheta a fost încredinţată Brigăzii pentru reprimarea delincvenţei vizând persoane (BRDP), precizează sursa judiciară citată de Reuters.

CONTEXT. Revista Charlie Hebdo - în sediul căreia au fost ucişi opt membri ai redacţiei pe 7 ianuarie 2015 de către doi atacatori ce s-au revendicat din partea Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) - a fost ţinta unei serii de ameninţări după ce a publicat caricaturi cu profetul Mahomed în 2006.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus