Skip to main content

Aplicaţia Biziday, un nou proiect demarat de jurnalistul Moise Guran

 
Aplicaţia Biziday, un nou proiect demarat de jurnalistul Moise Guran

Jurnalistul Moise Guran a anunţat pe blogul său că pregăteşte o aplicaţie de ştiri care va purta acelaşi nume ca emisiunea pe care tocmai a renunţat să o mai realizeze pentru Digi 24, Biziday.

Publicitate

Conform jurnalistului, aplicaţia va rula pe sistemele mobile de operare Android şi iOS.

Moise Guran spune că scopul aplicaţiei este de a filtra informaţiile pentru „oamenii ocupaţi, care nu mai au timp sau chef de televizor”.

“Încercând să dibuim o altă paradigmă de comunicare în societate, ne-am apucat să construim o aplicaţie de ştiri (pentru mobil cu sistem Android sau iOS) care să filtreze pentru dumneavoastră ce e adevărat de ce e fals, ce e relevant de ce este click-bait, o aplicaţie care să fie utilă fără să fie intruzivă, să nu deranjeze utilizatorul decât pentru lucruri importante, ba chiar să şi ghicească ce e important şi ce nu este, în mod particular, pentru fiecare utilizator în parte”, a explicat Guran ce îşi propune prin acest proiect, pe blogul biziday.ro.

Moise Guran a anunţat că în câteva săptămâni va fi gata varianta beta şi că are nevoie de voluntari pentru perioada de test.

"Avem nevoie de voluntari care să ne ajute să definim profile de utilizator, astfel încât să fim cât mai precişi atunci când vom lansa varianta finală. Tot ceea ce ne interesează de la un voluntar este clasicul ASL (age, sex, location). Vârsta, sexul şi judeţul în care se află acesta. Calibrarea aplicatiei în perioada de test (care va începe în august sau septembrie) ne va permite să facem un pic de magie după aceea, căci ne-am propus să ghicim profilul utilizatorului fără a-i cere date personale. Ne trebuie voluntari pentru o perioadă de test, fără obligaţii şi fără beneficii, cu excepţia acelora de a fi informaţi în timp real", a mai spus jurnalistul.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Andrei Vasile Andrei
    Foarte interesant ! Chiar pe vremea cand urmaream cu placere toate emisiunile Biziday, am remarcat , venit de pe alte posturi, ca de fapt urmaresc singura emisiuni de stiri din Romania, chiar daca trebuia sa ma duc si pe BBC si CNN ca sa completez tabloul. Cand a inceput sa critice politic, stiam ca nu va mai dura mult! Prea deranja! Dar desii nu ma pricep prea mult la politica, pentru ca este un domeniu mult prea murdar, si daca-l cunosti prea de aproape, i-ti pierzi putinul optimism si sperante pe care le mai avem, avem mare nevoie de un filtru, chiar daca si asta inseamna politica, pentru a asculta doar ceea ce este cu adevarat important. Chiar daca asta este mottoul si al lui digi, e greu sa umpli 24 de ore doar cu stirile importante. Destul! Mult succes! Si as vrea sa devin unul din voluntarii de care ai nevoie!!
  • Moise Salam Moise Salam
    cum difera aplicatia de un sait oarecare, pe careil pot accesa din firefox cu adblock?
  • Antonia Antonia
    Chiar vreau sa vad ce poate aplicatia asta . Si informaticienii romani sper.
    Daca reusesc sa o profileze, treaba asta si-ar putea gasi aplicatie in mai multe domenii
    Succes
  • Ciobanul Bucur Ciobanul Bucur
    Guran va deveni in scurt timp cel mai important lider de opinie din Romania.
    CTP s-a profilat pe tenis, Cristoiu s-a apucat de manipulari mai ceva decat Mircea Badea, Hurezeanu a plecat in Germania, asa ca singurul de incredere a ramas Guran.
  • Kius Kius
    Pe mine m-ați pierdut de cititor. Sunt 2-3 știri în fiecare zi cu *** a mai produs Guran. Chiar sunteti penibili.

Trimite un comentariu

sus