Skip to main content

Digi 24. Profil votanţi: mai bătrâni la Firea, mult mai tineri şi cu studii la Nicuşor Dan

 
Digi 24. Profil votanţi: mai bătrâni la Firea, mult mai tineri şi cu studii la Nicuşor Dan

Rezultate interesante într-un studiu comandat de postul TV Digi 24. Cine a votat pentru Gabriela Firea la Primăria Capitalei şi cine pentru Nicuşor Dan?

Publicitate

Diferenţele dintre votanţii celor doi candidaţi sunt evidente: mai bătrâni şi cu studii mai puţine la Firea, mult mai tineri şi cu studii superioare (aproape trei sferturi) la Nicuşor Dan.

După vârstă: tineri la Nicuşor Dan, bătrâni la Firea

Jumătate dintre bucureştenii care au votat pentru Firea au peste 60 de ani, potrivit studiului făcut de IRES pentru Digi 24.

La Nicuşor Dan, cea mai mare parte a votanţilor au fost tineri: 50% dintre votanti au fost cei de până în 40 de ani. Doar 14% au fost din segmentul peste 60 de ani.


Profilul votanţilor după vârstă:

După educaţie: trei sferturi dintre votanţii lui Nicuşor Dan au studii superioare

Diferenţe foarte mari între profilul votanţilor şi după studii. Aproape trei sferturi dintre votanţii lui Nicuşor Dan au studii superioare (72%). Doar 5% au cel mult 10 clase.

La Gabriela Firea, un sfert din alegători a fost dat de cei cu cel mult zece clase şi 42% de cei cu liceu.

Dacă la Nicuşor Dan 72% dintre votanţi au studii superioare, la Firea 68% sunt cei cu studii medii sau primare.

Profilul votanţilor după vârstă:

Sursa: Digi 24

Profilul votanţilor după studii:

Sursa: Digi 24

VIDEO. Profilul votanţilor la alegerile din Bucureşti

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Salam Robert Salam
    Eu vreau sa stiu profilul alegatorilor PDL-PNL si PDL-PMP. Cred ca nu ni se arata pentru ca asta ar desumfla totl mitul cu dreapta educatilor. Cineva care l-a votat pe Turcescu are maxim 4 clase.
  • Eu1234 Eu1234
    Cei " tineri" si "cool" care au votat pe Nicusor Dan nu stiu ca domnul "ong-ist cool" care apără natura ( ca e cool să aperi natura) cere dezvoltatorilor imobiliari taxe de șmecher să nu blocheze cu proteste șantiere de locuințe invocând " protejarea mediului", pe sistemul " dai bani faci bloc si in gradina botanica" sau în Gradina Edenului...tot acest tineret "cool" l-a votat si pe Klaus"***"Iohannis...
  • un ohm un ohm
    mariane ,n-am nicio indoiala ca tu esti tanar ,frumos si liber care sta doar pe digi, national geographic, discovery si mezzo. stii cum mi-am dat seama ? esti agresiv, usor agramat, mereu prezent pe acest site de zici ca esti somer si ai deci mult timp liber, in general insulti pe oricine are alta opinie decat a ta.
    ps digi faca doar o propaganda descalificanta, imparte oamenii in neoameni si noi frumosi si tineri. regretabil. nu inteleg insa ce treaba are PAGINA DE MEDIA cu un articol de acest gen....
  • MariusONC MariusONC
    Care-s ăia cu studii superioare la Nicușor Dan, cei cu studii superioare făcute la facultățile private care habar n-au să lege două cuvine? Să fim serioși. Propagandă ieftină marca Digi24. Singurul lucru care mă mulțumește este că aceste vrajeli nu mai țin. Vorba cuiva, propaganda binomului este în faliment ;)
  • Iuli Iuli
    In Romania sunt mai multi batrani decat tineri. Pacat ca *** din parlament nu voteaza legi prin care mamele sunt incurajate sa faca copii, nu sa se chinuie cu ei! In alte tari, alocatia ajunge de la 500 euro pana la 1.500 euro, sau si mai mult.

    Doar in Romania un puscarias castiga mai multi bani decat un copil.
  • marian marian
    Cei care se uita la televiziunea numita MEREU APROAPE , SI MEREU DEPARTE de civilizatie

Trimite un comentariu

sus