Skip to main content

Dragoş Stanca: Moise Guran nu va produce pentru RCS sau pentru o altă reţea TV, ci pentru Google, Facebook si Apple

 
Moise Guran
Moise Guran

Dragoş Stanca, şeful agenţiei Thinkdigital, om cu mai mulţi ani de experienţă în online, comentează decizia lui Moise Guran de a renunţa la emisiunea sa Biziday de la Digi24. Guran a explicat, printre altele, că publicul cu care el doreşte să vorbească nu mai este la televizor.

Publicitate

Guran a anunţat şi că va lansa o aplicaţie pentru telefonul mobil, dispozitiv cu ajutorul căruia tinerii consumă tot mai mult, ce va filtra informaţiile pentru „oamenii ocupaţi”.

„Aparent paradoxal, Moise are dreptate şi greşeste, simultan”, este reacţia lui Dragoş Stanca, într-o postare apărută pe Facebook.

Argumentele lui Stanca, pe scurt:

  • Da, publicul migrează masiv pe telefon - sau, mai corect, şi pe telefon - însă într-o aplicaţie mobila numită Facebook. Şi în altele asemenea.
  • Da, publicul consumă televiziune altfel (dar consumă TV în continuare, chiar dacă platformele de distribuţie sunt mai diverse) iar raportul de forţe (şi bani) TV-online este grav dezechilibrat în favoarea TV-ului.
  • Iar dacă e vreun player care să schimbe lucrurile, acela nu e un independent care dezvoltă o aplicaţie, oricât de bună ar fi ea, ci tot giganţii globali care au clădit un duopol (tot mai) puternic.

Tot el face şi o predicţie:

„În încercarea sa, lăudabilă, corectă şi de înţeles pentru un jurnalist respectabil, de a nu mai avea un "stăpân" şi de a fi complet independent, Moise Guran va continua să producă un conţinut de calitate, în primul rând, tot pentru alţii. Şi doar în al doilea rând pentru el şi echipa sa.

Nu va produce pentru RCS - RDS sau pentru o altă reţea TV, ci pentru Google (Android), Facebook si Apple (iOS).

Because content is King. But distribution is King Kong.”

Dragoş Stanca, Managing Partner Thinkdigital, pe Facebook

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MariusONC MariusONC
    @Mad79: Tu vorbeşti de educație? Reciteşte-ți comentariile pline de educație şi bun simț, în care arunci cu mizerii către persoane pentru că n-au aceeaşi părere ca a ta. Hai *** că ți-am acordat prea multă atenție.
  • Iuli Iuli
    Daca succesul in televiziune nu o da audienta.. atunci cine? E ca si cum ai zice ca tot poporul il stie pe acest Moise iar pe Andreea Esca nu o stie nimeni, ca de, succesul nu e in audienta. Penibila replica
  • mad79 mad79
    @MariusONC
    Nu veni cu glumite de santier,ca nu faci decat sa iti arati mojicia din educatie!
  • MariusONC MariusONC
    @Şpagatistu: Răspunsul meu către Mad79 este valabil şi pentru tine. Semănați foarte mult în comentarii. ;)
  • MariusONC MariusONC
    @Mad79: Ai perfectă dreptate, succesul unei emisiuni tv nu se măsoară in rating/audiență ci in grade celsius. Eşti incredibil.
  • mad79 mad79
    MariusONC
    Ideile si gandurile tale sunt tare limitate,daca ptr a avea succes in tv,trebuie sa ai si o audienta mare.
    Imi este mila de cei care te-au educat,stiind ca au gresit lamentabil atunci cand te-au incurajat sa scrii!
  • spagatistu spagatistu
    Marius ONC: ce bine ca te distreazi pe seama celor care iti subliniaza superficialitatea. Daca tot esti priceput la vorbe din popor, realizezi ca esti un bun exemplu pentru "vorba aia" care spune ca nu esti "inteligent" destul, daca nu esti si fudul.
    Faptul ca tu, Iuli, mile si altii ca voi judeca valoarea prin prisma audientei nu face decat sa confirme decizia luata de Guran. Ramaneti voi cu mireasa, blondele, asistentele, maruta, teo si alti mari eruditi in ale audientelor, sigur iti vor ridica nivelul "telectual" pe cele mai inalte culmi, poate chiar mai sus decat cel al faimosilor concurenti de la Mireasa pomenita de Iuli.
    "Succesuri" maxime baieti!
  • MariusONC MariusONC
    @ION NEMULȚUMITU: Ești haios rău de tot. Mă distrez cu tine ;)
    @Adi: Pe bune, tu chiar exiști?
  • Adi Adi
    Cred ca e relevant si ar fi trebuit mentionat in articol faptul ca Thinkdigital este reprezentantul Facebook in Romania, iar mutarea atentiei catre "duopolul fb+google" nu este tocmai dezinteresata.

    Parerea voastra de jurnalisti care e?
  • Adi Adi
    @MariusONC
    Cine are bani si rating conteaza, cine nu, nu. Bun sistem de valori.

    Din moment ce comentezi aici, pesemne ca tu n-ai multi bani, deci parerea ta nu valoreaza nimic. De ce mai comentezi? Serios intreb. Multumesc
  • Mm Mm
    Pun pariu pe orice ca va face si altceva. Adica politica sau ajunge si el purtator de cuvant la vre-un serviciu secret, ca doar a fost la pepiniera Digi24.
  • ION NEMULȚUMITU ION NEMULȚUMITU
    @MariusONC, Moise are o audienta foarte mare in segmentul caruia i se adreseaza, oameni cu educatie si salarii bune, din orase. *** la Romania TV.
  • Iuli Iuli
    pana la urma cine este Moise guran? pana si concurentii de la "Mireasa pentru fiul meu" sunt mai faimosi
  • MariusONC MariusONC
    Deja devin agasante știrile despre acest individ. Ok, dacă avea o audiență medie de câteva sute de mii de telespectatori mai ziceam, dar când tu nu ai mai mult de 60.000 de telespectatori cred că i se acordă prea multă atenție. Gata, ajunge și știți vorba aia: Ce-i mult strică

Trimite un comentariu

sus