Skip to main content

„În căutarea fotbalului pierdut", un film documentar despre prăbuşirea fotbalului pe Adevărul.ro

 
„În căutarea fotbalului pierdut", un film documentar despre prăbuşirea fotbalului pe Adevărul.ro

Adevărul porneşte "În căutarea fotbalului pierdut" printr-un film documentar care vorbeşte despre prăbuşirea fotbalului românesc. Producţia va putea fi urmărită începând de astăzi pe adevarul.ro (Video AICI).

Publicitate

„Cu câteva zile înainte de începerea Campionatului European jurnaliştii de la Adevărul au realizat un film documentar care îşi propune să treacă prin istoria fotbalistică a ultimelor decenii şi pun o întrebare legitimă: cum am ajuns de la o echipă naţională care se califica în “sferturile” Campionatului Mondial şi scotea toată România în stradă, la o echipă naţională în care nu mai avem puterea să credem?", spun oficialii Adevărul.

În documentar apar pe lângă nume mari ale fotbalului românesc şi jurnaliştii Ovidio Ioaniţoaia, Marius Mitran şi Traian Ungureanu, care povestesc cum au trăit ultimele decenii ale sportului rege în România.

Despre documentarul În căutarea fotbalului pierdut

În cadrul documentarului vor apărea nume importante implicate în destinele echipei naţionale şi ale fotbalului românesc din ultimii 30 de ani:

- Mircea Sandu şi Mitică Dragomir vorbesc despre "Cooperativa" din anii ’90 şi despre cât de vinovaţi se simt pentru prăbuşirea fotbalului din România

- Miodrag Belodedici, Gabi Balint şi Bogdan Stelea vorbesc despre performanţele Generaţiei de Aur şi despre cum ar trebui reconstruit fotbalul românesc prin încurajarea sectorului de copii şi juniori

- Ciprian Marica şi Adrian Mutu explică de ce a eşuat generaţia lor

- Răzvan Burleanu expune politicile prin care FRF vrea să revigoreze fotbalul

- Marcel Pigulea (fost antrenor la Academia de fotbal “Luceafărul”) povesteşte cum a contribut statul comunist la apariţia “Generaţiei de Aur”

- jurnaliştii Marius Mitran, Ovidiu Ioaniţoaia şi Traian Ungureanu povestesc cum au trăit transformările din ultimele decenii, începând cu “blaturile” de după Revoluţie, trecând prin epoca patronilor de cluburi şi terminând cu transformarea suporterului din zilele noastre.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pele Pele
    Ciorbă reîncălzită după doi ani. De ce vă purtați nasol cu cititorii voștri? Varianta originală: „Cu câteva zile înainte de începerea Campionatului European 2016, jurnaliștii de la Adevărul au realizat un film documentar”. Varianta Pagina de Media: „Cu câteva zile înainte de începerea Campionatului European, jurnaliștii de la Adevărul au realizat un film documentar”. Nice try. Jenant.
  • nutu nutu
    Hagii stie mai multe iar mitica ce a fost el inainte oricum fotbanist nu a fist ar fi bine să nu zică nimic că se face de râs
  • Cristi Cristi
    Misto articol de PR. Ce lipseste, ce sa fie? Un link.

Trimite un comentariu

sus