Skip to main content

Lansare Mihai Tatulici: Povestea unui marinar ajuns preşedinte, volumul II

 
Lansare Mihai Tatulici: Povestea unui marinar ajuns preşedinte, volumul II

Lansare de carte. Mihai Tatulici îşi lansează, miercuri, al doilea volum din Distrugătorul „Speranţa” sau povestea unui marinar ajuns preşedinte

Publicitate

La fel ca şi în volumul I, apărut în 2014, substanţa cărţii – un volum de ficţiune - o reprezintă povestea plină de suspans a unui fost marinar ajuns preşedintele ţării, Decebal Spulber. E un personaj imaginar, chiar dacă gândirea, vorbele şi faptele lui seamănă izbitor cu cele ale unui fost preşedinte real, spun editorii volumului.

Deşi critica a apreciat că personajul Decebal Spulber ar fi Traian Băsescu, Mihai Tatulici a precizat că totul este o ficţiune. Precizarea a fost făcută chiar într-o discuţie Tatulici - Băsescu, la o emisiune TV. "Acest roman este literatură şi nu biografie de personaj public", a fost explicaţia autorului Mihai Tatulici.

Despre Distrugătorul Speranţa, Volumul II

Volumul II continuă cronica unei domni a unui personaj autoritar, o cronică plină de întâmplări contradictorii în care majoritatea acţiunilor se petrec în spatele uşilor închise, acolo unde poporul nu există decât ca număr de voturi.

Prin intersectarea personajului principal cu alte personaje din tranziţie (miniştri, generali, politicieni, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, femei uşoare, oameni simpli) se construieşte o veritabilă cronică a tranziţiei.

Lansarea cărţii va avea loc miercuri, 15 iunie, de la ora 17.00, la Galeria de artă Alexandra’s, din Piaţa Amzei.

Prezintă: Ion Cristoiu şi Alex Ştefănescu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    toti "flaminzii" expirati traiesc din scris despre fostul "tiran" Basescu, cita nesimtire la acest tatulici comunist.

Trimite un comentariu

sus