Skip to main content

Pro TV anunţă preselecţii pentru MasterChef. Data difuzării, incertă

 
Pro TV anunţă preselecţii pentru MasterChef. Data difuzării, incertă

Pro TV anunţă preselecţii pentru MasterChef în perioada următoare, nu se ştie însă dacă show-ul culinar va mai fi difuzat în toamnă sau în altă perioadă a anului.

Publicitate

Pro TV a deschis înscrierile pentru preselecţiile celui de-al şaptelea sezon MasterChef pe site-ul masterchef.protv.ro. După această etapă, caravana competiţiei culinare va pleca într-un tur prin România în căutarea noului MasterChef.

Poziţia MasterChef în grila Pro TV nu este încă stabilită. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, departamentul de programe al Pro TV ia în calcul mai multe variante.

Într-una dintre posibilităţi MasterChef ar urma să fie difuzat o dată pe săptămână (pentru ca în cealaltă zi să fie difuzat Supravieţuitorul). Într-o altă variantă, show-ul culinar ar urma să lipsească în toamnă din grila Pro TV şi să fie difuzat la primăvară.

O altă incertitudine ţine de componenţa juriului, care ar putea să sufere modificări. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Pro TV a organizat şi preselecţii pentru o posibilă înlocuire a lui Adrian Hădean însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Sezonul trecut concurenţii de la MasterChef au fost jurizaţi de Patrizia Paglieri, Adrian Hadean şi Florin Scripca (chef Foa)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Sigur Survivor o sa fie duminica - atunci telespectatorii sunt in numar cat mai mare acasa.

    Sau sa-l bage luni/marti, dar macar sa lase o zi de MasterChef
  • F F
    @ Iuli : ce e gresit in audientele mele? am postat cu link cu sursa. ceea ce spui tu e doar o opinie personala.

    @ Jonathan : Miercuri teoretic e ziua Visuri la cheie. Vocea Romaniei Junior va ocupa probabil ziua de sambata. Asa ca Survivor ramane cu zilele Masterchef sau duminica. Prefer duminica. Cel mai probabil editia va dura doua ore.
  • Jonathan Jonathan
    Pentru Supraviețuitorul prefer o difuzare pe săptămână, cu episoade mai scurte (după formatul american) care fac show-ul mult mai intens și mai atractiv pentru telespectatori. În ceea ce privește ziua de difuzare, categoric ies din calcule zilele de joi și vineri care au titulari consacrați (Las Fierbinți și Vocea României) dar rămân zilele de luni, marți și miercuri și, de ce nu, chiar zilele din weekend (sâmbătă și duminică). Mai multe detalii aici ***
  • Iuli Iuli
    @F, ma uit doar la BAHAR. Si cat despre "audienta mai mare", mai uita-te odata la audiente inainte sa scrii. Nu mai apara ferma, tot o emisiune jalnica cu vedete de carton ramane.
  • F F
    @ adrian : cifrele sunt de pe paginademedia. la reverificare sunt chiar mai mici.

    Septembrie : 7,1% http://www.paginademedia.ro/tip_audienta/divertisment/?an=2015&luna=9

    Octombrie : 7,6% http://www.paginademedia.ro/tip_audienta/divertisment/?an=2015&luna=10

    Noiembrie : 7,5% http://www.paginademedia.ro/2015/12/vocea-romaniei-visuri-la-cheie-ham-talent-si-te-cunosc-de-undeva-show-urile-lunii-noiembrie

    Decembrie : 8,4% http://www.paginademedia.ro/tip_audienta/divertisment/?an=2015&luna=12

    probabil cifrele tale sunt de pe comercial. ferma a avut pe comercial 9,1% rating si 22,1% share, deci tot pe acolo.

    @ Iuli : Masterchef a concurat cu Furtuna pe Bosfor din octombrie. :)) Pe langa asta, Ferma s-a batut miercuri si cu Bahar, care a avut audiente mai mari. Deci despre ce vorbim? mai ales tu, care te uiti la ele, ar trebui sa stii.
  • Iuli Iuli
    Sa nu uitam ca Masterchef se lupta Poftiti pe la noi (cateodata era dupa emisiunea asta) si cu "Tradarea".
    Ferma se lupta cu Furtuna pe Bosfor si Chefi la cutite/film marti. Nu avea atat de mare concurenta, fata de Masterchef
  • adrian adrian
    @ F Nu stiu de unde scoti cifrele astea, dar ai o sursa eronata. Am verificat la research si ultimul sezon Masterchef a avut 26 de episoade cu urmatoarele cifre pe comercial: 10 rating, 24 share. Da, sezonul de toamna nu a avut telenovela de pe Kanal D care probabil ca ar fi afectat si Masterchef, dar cifrele sezonului trecut sunt cu totul altele decat cele prezentate de tine. Spor!
  • F F
    @sebastian : asa cum i-am raspuns si lui Iuli partea cu premium e discutabila. ne agatam de un cuvant care dus in alta tara nu poate insemna ce inseamna in Romania. in rest, e doar parerea ta. Ferma a fost lidera pe comercial, adica pe publicul care conteaza, si in general a scos audiente mai bune decat ultimul sezon din Masterchef. Verifica la audiente sinteze. In martie, Ferma a avut 9,1% medie, in timp ce Masterchef a avut 7,6-8,4% in septembrie-decembrie.

    tensiuni de tot felul exista si la Masterchef. dueluri inclusiv verbale sunt si acolo. tot cu eliminari saptamanele e si acolo. si comparatiile pot continua la nesfarsit. daca mi-as dori, as putea si eu sa caracterizez emisiunea sau publicul sau la fel de rau. dar as fi nedrept. nici la Masterchef, nici la Ferma, publicul majoritar nu e high quality. Televiziunile generaliste, inclusiv Protv, au ca scop sa adune publicul medium quality si ambelor emisiuni le iese asta.

    Cat despre greseli, categoric ele exista. Dar e ceva anormal? Au fost mereu mini-rateuri si la Protv. Sunt peste tot. Ceea ce e important e ca succesele raman mai importante, iar esecurile concurentei mai multe. Altfel, raman la parerile initiale ca Protv ar trebui sa aiba mai multa grija de formatul asta, fiindca ramane cel mai bun cooking show din Romania.
  • F F
    @ Iuli : eu am zis doar ca Ferma e Mai premium decat Masterchef. Partea importanta e MAI. Premium poate fi inlocuit cu ce termen vrei, avand in vedere ca e discutabil. Genul cooking show poate fi mai pe placul tau, dar asta nu inseamna ca e mai de calitate.

    Cat despre audiente, vezi ca Ferma a facut audiente mai bune decat Masterchef, iar Antena in general a stat departe. Kanal D a avut in general un sezon bun, iar pe national a facut probleme si lui Las fierbinti, dar pe comercial parca au avut si comunicat ca Ferma a fost lidera in 97% din cazuri.
  • sebastian sebastian
    @F Cu tot respectul, cred ca avem intelesuri diferite ale conceptului de premium. Ferma a dat peste cap demograficele postului aducand un public low quality si indepartand bazinul de baza Pro TV care nu s-a regasit in aceasta emisiune. Probabil ca oamenii de vanzari din Pro TV au ceva probleme in perioada asta. Decizia de a filma in Cipru a fost neinspirata, castingul a fost slab cu tot felul de personaje de tabloid (in fond ce vedeta adevarata se inhama la asa o emisiune?!), iar pe continut emisiunea a fost dusa intr-o zona de barfe, ce aduce mai mult a Antena 1 sau a Kanal D.
    Pro Tv face zilele acestea recorduri de audienta, dar cu meciurile de fotbal, nu cu productiile postului. Ferma a avut audiente mai mici decat in primul sezon, iar scaderi s-au inregistrat inclusiv la Romanii au Talent. Despre Bake Off, ce sa mai discutam... E istorie!
    Cat despre inlocuirea lui Hadean, asa cum ai spus si tu, nu pot sa gasesc nici o explicatie. Probabil este doar o schimbare de dragul schimbarii, ca sa se afle in treaba ori ca sa vina cu cine stie ce nume surpriza. Asa cum spui, o schimbare a juriului poate sa fie perceputa negativ de public si sa afecteze emisiunea.
  • Iuli Iuli
    @F, ferma este o emisiune premium? Deaia a fost aproape sa fie batuta de Antena 1 si Kanal D? Masterchef este o emisiune unde te uiti cu drag, nu ca si la vedetele de carton din ferma.

    Cat despre inlocuirea lui Hadean cu Marcel Toader (cine e asta?) e o alegere proasta.

    P.s.: Pe pagina emisiunii inca publica poze cu cei 3 Chefi
  • F F
    @sebastian : dupa cum poti vedea mai jos, nici eu nu consider ca se iau cele mai bune decizii in privinta masterchef. dar tu vezi prea multe greseli unde nu sunt si asezi masterchef pe un piedestal prea inalt. Ferma e mai premium decat Masterchef, iar emisiunea care risca sa impinga Masterchef pana in primavara e de cateva ori mai premium decat ambele la un loc, daca se mentine calitatea formatului original. Masterchef ramane cel mai bun cooking show din Romania. Asta e cel mai important. Sa nu ne apucam sa numaram greselile Protv in zilele astea cand a facut cea mai mare cota de piata pe comercial din istoria masuritorilor moderne.
  • sebastian sebastian
    Pro TV merge din greseala in greseala. Dupa fasul cu Bake Off si Vine Cheful, acum amana si scurteaza urmatorul sezon Masterchef, emisiunea culinara etalon in Romaniei, si renunta la unul dintre chefii care si-au asumat un rol deficil acum doi ani si a contribuit la succesul emisiunii. Adi Hadean este un nume in Romania, iar stilul lui calm si asezat este apreciat de telespecatorii din Transilvania, partea cea mai puternica economic a Romaniei. Dar Pro TV vrea numai oameni care sa faca show cu orice pret gen Marcel Toader si ceilalti concurenti Ferma. In ritmul asta, Pro TV isi pierde publicul sanatos si nu mai poate sa se prezinte ca televiziune cu produse premium.
  • Iuli Iuli
    Am vazut pe ProTV ca vor din toamna "Supravietuitorul"

    Este pacat sa opresti Masterchef. Supravietuitorul trebuie difuzat in weekend - cand oamenii sunt liberi.
  • F F
    mi se pare o eroare sa difuzezi Survivor luni sau marti, avand in vedere ca e promovat ca un format revolutionar. inteleg ca Vocea trebuie sa ramana vineri, dar mai sunt sambata si duminica disponibile.

    pe de alta parte, mi se pare alta eroare sa nu cauti o confruntare directa cu fostii masterchef, avand in vedere rezultatele foarte bune din batalia directa cu iadul bucatarilor de acum doi ani, asta in cazul in care sezonul 2 din chefi la cutite se confirma pentru toamna asta.

    cat despre Adrian Hadean, poate ca nu este cel mai interesant personaj, dar de ce sa strici ceva ce functioneaza, doar pentru ca vrei sa faci niste economii, care probabil pot fi taiate din alta parte sau pot fi acoperite de un sponsor sau devin neimportante daca se decide ca emisiunea va fi o singura data pe saptamana? pot fi atat de ridicate pretentiile financiare identice cu sezoanele precedente ale lui Hadean incat sa se riste cu un nou jurat mai ieftin? eu zic ca nu. Protv nu trebuie sa se joace prea mult cu juratii. au fost situatii afara in care s-au distrus formate de succes pentru ca niste sefi au fost neinspirati.

Trimite un comentariu

sus