Skip to main content

CNA, despre raportul Departamentului de Stat, referitoare la media: este inexată afirmaţia cu privire la activitatea CNA

 
CNA, despre raportul Departamentului de Stat, referitoare la media: este inexată afirmaţia cu privire la activitatea CNA

Ministerul Afacerilor Externe cere lămuriri de la CNA despre raportul Departamentului de Stat, fragmentele referitoare la piaţa de media.

Publicitate

„Vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile necesare pentru a ne transmite (...) punctul de vedere referitor la corectitudinea informaţiilor cuprinse în raport, conform sferei de competenţă a instituţiei dumneavoastră”, se arată în adresa oficialilor MAE care a ajuns la CNA.

Răspunsul CNA pentru MAE: „Compartimentul Reglementări al CNA a apreciat ca fiind inexată afirmaţia din Raportul de ţară al Departamentului de Stat al SUA pe tema respectării drepturilor omului în anul 2015 cu privire la activitatea CNA, întrucât în realitate au fost efectuate toate demersurile legale cu privire la înregistrarea petiţiilor din partea AJE şi a ziaristei Eli Roman, au fost întocmite rapoarte de monitorizare care au fost discutate în şedinţe publice de Consiliu şi au fost parcurse procedurile cu privire la luarea unei decizii în baza plângerilor şi a rapoartelor de monitorizare. Decizia finală a Consiliului a fost adoptată în temeiul articolului 15(1) din Legea Audiovizualului.”

Reamintim că în raportul Departamentului de Stat, publicat în luna aprilie, se fac menţiuni generale despre situaţia media din România, dar şi două exemple concrete: cazul Eli Roman - Mircea Badea. Mai exact, un moment din 2015, când Mircea Badea şi Mihai Gâdea au batjocorit un blocaj al jurnalistei Eli Roman.

Aceasta a fost jignită în repetate rânduri după un incident care a avut loc la Realitatea TV în luna martie, când Eli Roman a avut un blocaj chiar în momentul în care era în direct. Aceasta a explicat ulterior că blocajul a fost cauzat de faptul că era însărcinată în cinci săptămâni şi a avut o cădere de glicemie. În ciuda explicaţiilor, Mircea Badea şi Mihai Gâdea i-au criticat dur pe jurnalistă şi pe soţul acesteia, Stelian Negrea. „Realizatorii de la Antena 3 fac comentarii şi gesturi ofensatoare, inclusiv mimand comportamentul unei persoane cu dizabilităţi fizice”, se arată într-un comunicat al Asociaţia Jurnaliştilor Europeni.

CNA a analizat cazul însă membrii nu au dat nicio sancţiune.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus