Skip to main content

Petreanu a văzut "o veste bună" în alegerile câştigate de PSD. Articolul, primul în Blogosferă

 
Vlad Petreanu. Foto: Facebook
Vlad Petreanu. Foto: Facebook

Jurnalistul Vlad Petreanu a văzut o veste bună în victoria PSD la alegerile pentro locale. O concluzie care l-a "costat" sute de share-uri pe Facebook.

Publicitate

"Să ne concentrăm pe rezultatul foarte bun obţinut în Bucureşti de partidul nou, anti-sistem, care practică meritocraţia", este "vestea bună" pe care a văzut-o Vlad Petreanu în alegerile locale care s-au desfăşurat duminică, scrutin în urma căruia PSD a luat toate primăriile din Capitală.

Articolul a fost apreciat pe reţeaua socială, astfel că a fost distribuit de sute de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Să ne uităm la scorul obţinut de Uniunea Salvaţi Bucureştiul, la scorul lui Nicuşor Dan, al Clotildei Armand, al Roxanei Wring. 30% din voturi merg spre cei care au candidat din revoltă şi din exasperare. În Consiliul Local al Capitalei intră, astfel, o garnitură de oameni care promit transparenţă şi respect faţă de comunitate, şi pe care, până la proba contrarie, îi putem şi crede că se vor ţine de cuvânt."

1. Petreanu.ro, “Vestea bună a acestor alegeri”,

- 395 share-uri;

2. Adelaspune.ro, “Nesimţirea dăunează grav sanătăţii”,

- 337 share-uri;

3. Blogurile Adevarul, “Cum se ratează o dezbatere”, de Andrei Pleşu - 298 share-uri;

Din articol:

Ori de cîte ori asist la dezbaterile organizate de televiziunile autohtone, îmi amintesc de lecţia despre partenerii „nedialogabili“, pe care, cu ani în urmă, a oferit-o cîtorva prieteni mai tineri un mare gînditor ignorat pe piaţa noastră de idei: Alexandru Dragomir. Ideea lui era că, în anumite condiţii, în ciuda tuturor aparenţelor, schimbul de replici între doi sau mai mulţi parteneri de discuţie nu se încadrează în categoria „dialog”.

4. Biziday.ro, “O confruntare ratată şi o speranţă pentru mai târziu”, de Moise Guran - 255 share-uri;

Din articol:

Gabriela Firea a câştigat Bucureştiul pentru că a muncit, a avut o tactică electorală coerentă şi pentru că acel tip de carismă încă prinde. Mai prinde. În atmosfera generală de absenteism mic burghez din Capitală s-a remarcat o prezenţă sporită a femeilor la urne, de asemenea pensionarii au votat-o masiv, iar sistemul într-un singur tur a avantajat-o.

5. Biziday.ro, “Chestii stranii la aceste alegeri şi câteva gânduri de după”, de Moise Guran - 250 share-uri.

Din articol:

Înnoirea PNL prin prezentarea în alegerile locale cu candidaţi care să respecte criterii de integritate (să n-abă probleme cu legea şi să nu fi fost traseişiti) a eşuat lamentabil. Pentru că aşa fusese setingul. Mircia Gutău la Vâlcea, George Scripcaru la Braşov, Dorin Florea la Târgu Mureş (probabil nu şi Romeo Stavarache la Bacău) toţi aceştia au fost candidaţi independenţi, dar în fapt au fost candidaţi PNL. Acuma, ei poate au crezut că lumea-i proastă. Sigur că cei mai mulţi dintre aceştia vor câştiga primăriile pe modelul Oprescu. Dar, pe general, PNL n-a reuşit să păcălească pe nimeni. Vai de integritatea lor!

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Cui ii pasa?

Trimite un comentariu

sus