Skip to main content

PRESA DE AZI. Oprea, Blaga şi Gorghiu, "O floare şi doi găinari"

 
PRESA DE AZI. Oprea, Blaga şi Gorghiu, "O floare şi doi găinari"

PRESA DE AZI. Ce pun azi ziarele pe prima pagină? O afacere de familie cu droguri în Adevărul, serviciile de sănătate în România liberă, despre DNA cu un preot greco catolic din America în EVZ, iubita lui Boureanu, Iulia Vântur şi Salman Khan în tabloide.

Publicitate

Viaţa politică internă este ironizată în săptămânalul Academia Caţavencu. Cum vede ziarul o posibilă alianţă între PNL şi UNPR, partenerul tradiţional al PSD: "O floare şi doi găinari", este titlul pus peste bula cu Vasile Blaga (copreşedinte PNL), Alina Gorghiu (copreşedinte PNL) şi Gabriel Oprea (preşedinte UNPR).

"După blatul ruşinos făcut cu PSD la locale, cei doi vânzători de liberalism la fir(ea) - florăreasa Alinuţa şi bulibaşa Vasile - şi-au pus poalele în cap şi se pregătesc să ofilească de tot săgeata liberală, bătând palma cu generalul Izmană şi oferind românilor, la toamnă, o alianţă cu miros de trandafiri", explică bula.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Afacere de familie cu droguri: părinţii procură, copiii distribuie". Doi soţi din Bârlad au pus pe picioare un sistem infracţional prin care-i alimentau cu droguri pe elevii şi tinerii din oraş. Doi dintre copiii majori ai cuplului au fost arestaţi preventiv odată cu părinţii.

România liberă: "Un român din patru se tratează la privat". Tot mai mulţi pacienţi aleg unităţile medicale private, fie prin servicii decontate chiar de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fie prin intermediul unor asigurări private de sănătate ori pe banii proprii. Totuşi, deşi a crescut de 300 de ori în ultimii ani, sistemul privat de sănătate se află, ca dimensiune, mult în urma celui de stat.

Evenimentul zilei: "PR. Chris Terhes, preşedintele coaliţiei românilor din SUA: Activitatea DNA a alunecat în ultimii ani de la eficienţă şi profesionalism spre populism şi senzaţional". Preşedinte al Coaliţiei Românilor din Statele Unite ale Americii, preotul greco-catolic Chris Terheş este un susţinător al luptei anticorupţie din România.

În momentele dificile din trecut, a făcut lobby pe lângă Congresul american pentru ca instituţiile Justiţiei din ţara noastră să fie sprijinite, pentru a nu fi anihilate de politicieni. În ultima vreme a devenit un critic acerb al DNA şi al Laurei Codruţa Kovesi, acuzând încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale EVZ a realizat un interviu cu acesta pentru a afla care sunt motivele care au dus la schimbarea sa de poziţie.

Jurnalul Naţional: "Şi-a pus firma la adăpost înainte de condamnare". Cu două luni înainte ca fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, să primească o condamnare de şapte ani de închisoare pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, acesta şi-a pus la adăpost cea mai importantă afacere a familiei.

Firma SC Bodu SRL, care deţine deja celebrul spaţiu de organizare de evenimente de la “Crystal Pallace Ballroom”, a fost trecută, în luna aprilie a acestui an, în proprietatea fiului lui Mitică Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir.

Gazeta Sporturilor: "Via dei Gladiatori". Azurii lui Antonio Conte, atât de contestaţi la startul turneului, continuă cursa incredibilă spre trofeu. Chiellini şi Pelle au înscris ieri.

Se anunţă un "sfert" ca un vulcan: Germania - Italia. Luptătorii italieni s-au răzbunat ieri pentru finala pierdută în faţa Spaniei la Euro 2012. 0-4 atunci, 2-0 acum, pe Stade de France.

Click!: "Cinci motive pentru care Vântur amână nunta cu iubitul indian". El propune, ea refuză. Celebrul actor Salman Khan a recunoscut că de-abia aşteaptă să se însoare, însă s-a plâns că românca Iulia Vântur nu i-a dat încă un răspuns.

Libertatea: "Boureanu a intrat în febra bacalaureatului". Iubita cu 24 de ani mai tânără susţine "examenul maturităţii".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • state state
    Are dreptate Mm, catavencii storc acum batista la Dragnea, dupa ce s-au specializat la Vantu si Patriciu. Talent! Nu ca Turcescu.
  • Mm Mm
    Banuiesc ca e caricatura facuta de Turcescu. Sau de cand e candidat pe la partide nu mai scrie pe la Academia cumparata de Adamescu? Catavencii sunt in alta parte, demult.
  • state state
    Academia Catavencu a ajuns atat de tare incat siteul specializat (in nu stim ce) paginademedia.ro crede ca e saptamanal (e lunar; mergeti al intreprindere, lasati jurnalismul.)

Trimite un comentariu

sus