Skip to main content

S-a dat startul ICEEfest. Netflix, pentru prima dată în România. Când vor apărea subtitrările în română

 
S-a dat startul ICEEfest. Netflix, pentru prima dată în România. Când vor apărea subtitrările în română

S-a dat startul celei de-a cincea ediție a Interactive Central and Eastern Europe Festival – ICEEfest, eveniment dedicat digitalului, fondat de Dragoș Stanca. 

„Este cea mai amplă ediție de până acum si, după 5 ani, cred că putem spune că festivalul a ajuns la maturitate. Poate sta linistit în linie cu evenimente similare din Dublin, Lisabona sau Berlin. Suportul publicului si al comunității de business este extrem de important, motiv pentru care le mulțumesc, personal, tuturor celor care ne-au susținut cumpărând un bilet”, spune Dragos Stanca, fondatorul festivalului.

Publicitate

Ca o premieră a acestui an, un reprezentant Netflix a venit la București pentru a vorbi despre platforma de video streaming. 

Joris Evers, Vice president and Head of Communications, Europe, Netflix -

In 2007 am inceput streamingul online. Am visat mereu ca streamingul va fi viitorul. Faza DVD am crezut mereu ca va fi una temporară.

Mai avem multe lucruri de făcut pentru a fi relevanți. Inclusiv aici, în România.

În medie, pe Netflix oamenii termină de urmărit un sezon întreg într-o săptămână. La televiziunea tradițională oamenii văd câte un episod pe săptămână.

Televiziunea clasică este ca o utilitate. Dar oamenilor le place să urmărească lucrui diferite. Când mergi la Netflix găsești producții specifice pentru fiecare.

Oamenii apelează la torente pentru că nu au acces la producțiile pe care vor să le urmărească.

Misiunea noastră e să aducem lumii povești de peste tot. 

Bugetul nostri pe acest an este de 6 miliarde de dolari, pentru programe, față de 3 miliarde anul trecut. 

Când am anunțat pe 6 ianuarie câ vom fi disponibili în 130 de țări, ni s a spus că am dat naștere unei noi rețele sociale.

Despre piața din România: Până la sfârșitul acestui an, Netflix va avea subtitrări în română pentru cele mai multe producții. 

Este prima dată când suntem în București. Am vrut să ofer, în primul rând, câteva informații despre cum am evoluat noi. Despre cum Netflix a reușit să se reinventeze de câteva ori de-a lungul timpului.

Pe 6 ianuarie, Netflix s-a extins în alte 130 de țări. Asta înseamnă că am devenit disponibili în acele țări, nu că ne-am lansat propiu-zis. 

Ce vom face este să învățăm cât mai mult despre fiecare piață și să devenim cât mai relevanți pentru fiecare în parte.

Credem că este loc de dezvolate pe piața din România.

Motivul pentru care am acceptat să venim aici este să învățăm mai mult despre această țară.

Vrem să devenim cât mai relevanți la nivel local.

Din punct nostru de vedere în ianuarie a început o călătorie lungă. A fost puțină dezamăgire la început că nu sunt subtitrări în română, suntem conștienți de această problemă.

Avem peste 81 de milioane de abonați în întreaga lume. Cei mai mulți sunt în SUA. 36 de milioane sunt la nivel internațional.

Planul nostru este să devenim mai concentrați pe internațional. Sperăm că 80% din abonații Netflix să fie din afara SUA.

Nu publicăm date despre abonații pe fiecare țară și nu putem da datele pe România și nici pentru Europa.

Oamenii s-au înscris pentru prima lună gratuită. Mai mult de 50% din cei care s-au înscris au rămas 

România este o piață, dar este una mică momentan.

Întrebat când va conta România, ca piață pentru Netflix. Ne-a luat 9 ani să obținem 50% penetrare în USA. Ne-a luat 7 ani să obținem 30% în SUA.

Sperăm că până în 2023 unul din 3 români va avea Netflix. 

Până la sfârșitul acestui an, producțiile de pe Netflix vor avea subtitrări. 

Întrebat dacă Netflix va începe să se promoveze la nivel local. Da, vom începe. Avem și astăzi publicitate, dar e mai mică, targetată pe oamenii care sunt vorbitori de lima engleză.
 
Despre angajări în România. „Nu avem angajați în România. Probabil că nu vom face angajări aici. Avem un birou în Amsterdam, unde sunt 80 de angajați.
 
Cei mai mulți angajați, 1200, sunt în California. Mai este un content hub în Beverly Hills, cu 800 de angajați. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce conteaza de fapt este ca lipsa subtitrarii este in Romania ILEGALA !
    Daca-si face cineva timp sa verifice legea (audiovizual si CNC) va descoperii ca marea companie NE|TFLIX opereaza in acesta tara ***
  • Eu plătesc deja de două luni, nu mă deranjează neapărat lipsa subtitrării în română cât faptul că cea în engleză e cu majuscule, 'Murica edition...
  • Nu ma pricep eu prea bine la geografie dar care e diferenta intre SUA si USA? Iar Netflix, e un inceput de gluma. Eu, nu am la ce sa ma uit.

Trimite un comentariu