Skip to main content

TVR, pe post, despre răspunsul CNA: Pro TV a luat meciurile Euro, deşi nu e free-to-air. Am anunţat UEFA

 
TVR, pe post, despre răspunsul CNA: Pro TV a luat meciurile Euro, deşi nu e free-to-air. Am anunţat UEFA

Cum a abordat TVR răspunsul CNA pe subiectul Euro la Pro TV? Într-o ştire difuzată la principalul Telejurnal al TVR, postul public sugerează că Pro TV nu avea dreptul să cumpere pachetul de meciuri de la Euro 2016 şi că postul privat le-a "suflat" pe nedrept competiţia europeană.

Publicitate

Abordarea TVR se bazează pe răspunsul oferit ieri de CNA: "în afară de postul public TVR 1, niciun alt post de televiziune nu poate fi recepţionat în mod direct de telespectatori, prin urmare niciun alt post nu poate fi considerat free to air, deci nici Pro TV”.

"Asta chiar dacă postul privat a achiziţionat pachetul de meciuri de la Campionatul European dedicat televiziunilor free-to-air", a completat ştirea TVR 1. În acelaşi material, TVR spune că Pro TV a ieşit de trei ani din lista must-carry. "Aceeaşi televiziune nu mai este de trei ani în categoria posturilor pe care cabliştii sunt obligaţi să le retransmită", precizează ştirea.

În ştire apare şi producătorul Costi Şerbu, care precizează că este "prea târziu" şi că TVR a "făcut cunoscut UEFA punctul de vedere" şi "aşteaptă un răspuns".

Punctul de vedere al TVR este reluat şi pe site-ul instituţiei publice:

"TVR 1 este singurul post TV care poate fi recepţionat gratuit de către oricine şi oriunde pe teritoriul României! Este constatarea tardivă a CNA, comunicată public marţi, la solicitarea TVR. Decizia forului audiovizual confirmă o situaţie de fapt, şi anume că doar Televiziunea Publică poate transmite programe incluse în pachetul "free to air", rezervat posturilor recepţionate fără costuri suplimentare."

VIDEO. Ştirea din Telejurnal, pe tema Pro TV - Euro 2016

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    deci daca era dupa ei , nu il vedea nimeni decat de Dolce? Vor cumva monopol.?
  • d d
    Nici TVR nu e FTA! Scoateti banii, ***.
  • George George
    TVR nu e gratuit, sa nu uitam ca pe factura de curent platim in fiecare luna taxa tv deci despre ce gratuitate vorbim... Dupa ce ca toaca milioane de euro pe nimicuri fara audienta se mai si supara ca un alt post le-a "suflat" Euro 2016 pe care ei oricum nu-l puteau lua.
    Felicitari ProTV!
  • Axl Axl
    Voi sunteti gratuiti, ma nenorocitilor?! Da cu taxa cum ramane? Unde se duc banii aia? Sper sa va pasca falimentul! Auzi....gratuiti :)))))))
  • Axl Axl
    Gratuit, ai? Da cu taxa ***, ***, cum ramane?! Aia e tot gratuita? Unde d*acu se duc banii aia? 'Aici sunt banii dvs?' Voi sunteti gratuiti, ma nenorocitilor?! Cu viata satului, pro patria si tezaur folcloric faceti voi audienta? Hahalerelor! Sper sa falimentati complet! Auzi ... sunt gratuiti :)))
  • geo geo
    Și la ultimul meci al naționalei, au abordat în comentariu subiectul.
    S-au trezit și ei să reclame - ca și A 1 - că au depus ofertă, abia după ce Pro tv a anunțat că a cumpărat și că va difuza cele mai tari meciuri de la Euro 2016.
    Apropo, cine garanta că TVR 1 reușea să difuzeze Euro 2016 dacă Pro tv nu obținea acest drept?
  • F F
    asa intelege TVR sa isi faca treaba. de aia romanii nu se mai uita la TVR, ca nu mai stiu de mult sa fie profesionisti sau performanti. din fericire legea romaneasca nu impune monopolul, iar Uefa vinde cui vrea.

Trimite un comentariu

sus