Skip to main content

Un fost şef din Pro şi Adevărul, la conducerea sportului Discovery pe Europa Centrală şi de Est

 
Un fost şef din Pro şi Adevărul, la conducerea sportului Discovery pe Europa Centrală şi de Est

Un fost şef din Pro TV şi Adevărul Holding a fost ales să conducă sportul Discovery. Este vorba de Mircea Medaru, care recent a fost numit de Discovery Networks CEEMEA, o divizie a Discovery Communications, în funcţia de Head of Sports pentru Europa Centrală & de Est.

Publicitate

Din biroul de la Bucureşti, Medaru îi va raporta direct Victoriei Davies, VP, Country Manager pentru Europa Centrală & de Est, şi va lucra îndeaproape cu directorii de programe Eurosport şi Discovery Networks.

Numirea lui Medaru vine în contextul recentei investiţii a Eurosport în drepturile pentru Premier League în România pentru următorii 3 ani, inclusiv sezonul 2018-2019.

Oficialii Discovery spun că prin această mişcare Eurosport "doreşte să devină destinaţia preferată în materie de sport pentru publicul local".

Medaru va avea responsabilităţi strategice şi operaţionale pe 13 pieţe, printre care România, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Cehia, pentru a maximiza oportunităţile existente, dar şi pentru a identifica noi segmente de dezvoltare pe zona de sport, potrivit reprezentanţilor Discovery.

Parcursul profesional al lui Mircea Medaru

Înainte de a se alătura echipei de management Discovery, Mircea Medaru a acumulat o experienţă de peste 15 ani în consultanţă şi management în zonele de achiziţie de programe TV, producţie, vânzări şi marketing, atât la nivel naţional, cât şi regional, în companii media precum:

  • Adevărul Holding (febr. - oct. 2013),
  • Pro TV/Central European Media Enterprises (CME) - 2007 - 2012. În cadrul echipei CME, Medaru a fost responsabil de dezvoltarea unui proiect în ţările ex-Iugoslave, de achiziţionarea drepturilor de difuzare la nivel local şi internaţional pentru Sport.ro şi Pro TV, şi a fost implicat în procesul de rebranding al televiziunilor din portofoliul CME în Bulgaria.
  • Prima TV/SBS Broadcasting (1997 - 2000),
  • TV Sport/ Realitatea TV (aug. 2001 - iul. 2003)

Victoria Davies, VP, Country Manager, Discovery Networks CEE:

“Odată cu achiziţia Eurosport de către Discovery, business-ul nostru a traversat o serie de transformări şi sunt convinsă că experienţa lui Mircea în zona de sport va contribui la adaptarea ofertei noastre pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est şi ne va ajuta să ne dezvoltăm portofoliul. Pentru noi, este esenţial să venim cu conţinut şi produse relevante local, care să aducă valoare pe termen lung, atât telespectatorilor, cât şi partenerilor noştri.”

Mircea Medaru:

“Sunt onorat să mă alătur echipei sportive din cadrul Discovery într-o perioadă atât de dinamică. Ca membru al unuia dintre cele mai respectate grupuri de profesionişti din domeniul sportiv din Europa, voi colabora îndeaproape cu echipele noastre locale pentru dezvoltarea strategiei şi a portofoliului de produse Eurosport ”, a spus Mircea Medaru.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John John
    Poate vedem si noi Premier League in HD. Suntem in 2016 totusi. In UK s-a renuntat deja la analogic.
  • cr cr
    Premier League in HD!?
  • Adrian S Adrian S
    Bravo, Discovery! Super achizitie, fiindca Mircea este unul dintre cei mai buni manageri de tv din Romania.
  • Adi Adi
    Sa inteleg ca in ultimii 3 ani nu a lucrat nicaieri ? Sau nimic demn de semnalat?
  • Lucian Lucian
    "Numirea lui Medaru vine în contextul în care Eurosport ca urmare a recentei investiții în drepturile pentru Premier League în România pentru următorii 3 ani, inclusiv sezonul 2018-2019."

    Ce fraza e asta???

Trimite un comentariu

sus