Skip to main content

Un membru CNA vrea reanalizarea deciziei de a sesiza Consiliul Concurenţei în cazul Dolce

 
CNA
CNA

După ce Consiliul Naţional al Audiovizualului, prin votul a şase membri, a decis să sesizeze Consiliul Concurenţei pentru că Dolce a achiziţionat drepturile pentru Euro 2016, Valentin Jucan, membru al CNA, a cerut reanalizarea.

Publicitate

Mai exact, marţea trecută, mai mulţi membri au votat sesizarea Consiliului Concurenţei, constatând că Dolce, prin deţinerea drepturilor de la Euro 2016, ar încălca un articol de lege privind evenimentele de importanţă majoră, aşa cum este acest campionat, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Articolul din Legea Audiovizalului prevede că „Evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber”.
Membrii CNA, au considerat atunci că Dolce Sport, fiind accesibil unui număr redus de abonaţi, ar încălca acest articol, mai ales că deţine exclusiv 28 dintre cele 51 de meciuri al competiţiei ce se desfăşoară zilele acestea în Franţa. Celelalte 23 de meciuri sunt, ca opţiune free to air, la Pro TV.

Prin urmare, propunerea de sesizarea a Consiliului Concurenţei a fost votată de şase dintre cei nouă membri prezenţi în şedinţa de marţea trecută: Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Chiar în ziua şedinţei, Valentin Jucan, cel care a votat pentru propunere, a decis să ceară o reanalizare a acestei decizii. Subiectul ar putea fi discutat în şedinţa de marţi, 21 iunie, fiind trecut pe ordinea de zi.
Valentin Jucan, membru CNA, întrebat de paginademedia.ro despre motivul răzgândirii: „Nu e vorba neapărat de o răzgândire. În ziua respectivă, la pauză şi după şedinţă, am avut discuţii despre ce am votat. În acea nebunie, elementele esenţiale nu au mai fost reţinute. Nu cred că este corect să târâm o instituţie de presă când e o chestiune cât se poate de clară, cea a drepturilor de la Euro. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Dar dintr-un avânt muncitoresco-socialist au ridicat mai mulţi mâna. La momentul votului, mulţi nu ştiau ce votează şi recunosc că nici eu. Nu cred că e corect să sesizăm Consiliul Concurenţei. Documentele depuse de Telekom sunt clare. Consider că sesizarea Consiliului Concurenţei este o eroare”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • misa misa
    oare cati bani ia dat telekom la *** asta

Trimite un comentariu

sus