Skip to main content

VIDEO. Povestea lui Andi Moisescu: În ‘90, vindeam ziare la metrou la Romană

 

PAGINADEMEDIA TV. “Prima oară când m-am dus la un concurs la radio, în ‘90 veneam dintr-o poziție extrem de onorabilă”, a povestit Andi Moisescu la interviurile PaginademediaTV.

Publicitate

“Și acum o consider onorabilă, dar din păcate a dispărut obiectul muncii: vindeam ziare la stația de metrou Piața Romană, deasupra, a continuat el.”

Andi Moisescu, la Interviurile PaginademediaTV:

"Vindeam ziare la statia de metrou Piața Romana, deasupra, pe pietrele alea si am auzit ca se da un concurs de DJ la Unifan Radio, pe vremea aceea era singurul existent. Unul dintre băietii cu care vindeam acolo, colegi mei de banca a zis „de ce nu te duci ma sa castigi la concursul asta?”

Discuția financiară: „le era jenă să-mi spună că n-au bani. Mie mi s-a părut că l-am apucat pe Dumnezeu de picior””

Andi Moisescu, despre concursul de la radio:

"M-am dus, am luat concursul si m-au chemat ei apoi - imi aduc si acum aminte - in holul hotelului Dorobanti. Am avut o discutie de asta, vezi Doamne, financiara, in care ei, cu jena, incercau sa-mi spuna că ”stii, la inceput, n-o sa iei niciun ban.” Asta a fost pe scurt concluzia a ceea ce a vrut sa imi comunice.

Spunea „acuma, vezi ca suntem la inceput, ar trebui sa facem niste investitii in muzica, in echipament si nu stim sa-ti spunem cand o sa castigi si bani”.

Eu am fost extrem de surprins, ca eu nu intelegeam rostul discutiei. Eu am venit la radio de placere mai mult cum ar veni, sa ma distrez, nu mi-am pus niciodata problema. Si atunci i-am intrebat: „ exista posibilitatea sa castigi bani la un moment dat din meseria asta?” Si ei au zis: „ da, sigur dar nu putem sa-ti spunem cand.”

Primul salariu: 300 de lei 

Îmi aduc aminte primul salariu. A venit si mi-a dat trei hartii de o suta de lei, alea de pe vremea lui Nea Nicu. Au fost primii bani. Mi s-a parut ca l-am apucat pe Dumnezeu de picioare. Am zis „cum am castigat 300 de lei? Fiind DJ la radio?”

Singura problema era cand aveam program de noapte, autobuzele terminau la 10 jumate si eu intram la miezul noptii. Si atunc, plecam de la zece de acasa. Mai pierdeam timpul prin radio pe acolo, mai faceam servicii colegilor din emisie, ziceam „hai, iti mai cumpar ceva?” și in rest in emisie intram de la 12.00 la 6.00 dimineata.Cum a spart primul salariu?

Primul salariu l-am spart in totalitate pe taxiuri venind la emisiune. Cateva zile am zis ok, acum imi permit, nu trebuie sa plec cu trei ore inainte, ca sa prind ultimul autobuz si mai mergeam cu taxiul din Pajura, unde stateam la vremea respectiva.

Ce așteptări avea acum 20 de ani, când a intrat în televiziune?

Andi Moisescu:

"Acum fix 20 de ani aveam 24 de ani si mintea aferenta unui tanar de 24 de ani, ratacit in tranzitie daca vrei intr-o forma sau alta, dupa 17 ani de comunism venit intr-o lume noua pe care n-o cunostea, in care avea sentimentul ca orice i se cuvine si orice e posibil. Sigur că afli mai tarziu ca nu-i chiar asa.

Mi se parea ca televiziunea e ceva extrem de fascinant care merita incercat. O perioada destul de lunga am refuzat televiziunea, pentru ca am fost extrem de stresat de faptul ca pot fi si vazut.

Eu m-am obisnuit cu ideea ca sunt ascultat. Înca de cand eram in liceu, cand eram DJ ocazional pe la petreceri, si eram OK, eram obisnuit cu vocea mea. Era un tip de confort daca vrei, pe care-l aveam stiind ca nu ma vad. La vremea respectiva nu aveam sub nicio forma gandurile pe care le am astazi in ceea ce priveste televiziunea."

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly

VIDEO. Andi Moisescu: Vindeam ziare la Romană

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu