Skip to main content

Ziarele de satiră, despre alegeri: Firea, pe coperta Kamikaze. Caţavencii, cu Gorghiu şi Blaga în noroi

 
Ziarele de satiră, despre alegeri: Firea, pe coperta Kamikaze. Caţavencii, cu Gorghiu şi Blaga în noroi

Alegerile locale, câştigate de PSD în mare măsură în ţară şi în totalitate în Capitală, i-a inspirat pe jurnaliştii ziarelor de satiră. "Bucureşteni, aţi votat prost! Dar... măcar acum nu mai aveţi un primar despre care să spuneţi că-l doare-n p... de Bucureşti!", titrează Kamikaze pe prima pagină pe care tronează Gabriel Vrânceanu Firea, noul primar ales al Capitalei.

Publicitate

În bula cu care Caţavencii îşi deschide ediţia de astăzi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga se scaldă în noroi.

"Marele PNL îşi trâmbiţează victoria de la împotmolirea în alegeri: Prin noroi înşine!", titrează ziarul de satiră condus de Doru Buşcu.

"Nea Vasile, mă felicit şi eu pentru reuşit asta istorică. Totuşi, io zic să mai stăm aici, la marginea oraşului, câteva zile, pooate chiar luni, până mai trece euforia populară. Ştii ce pasionali sunt susţinătorii liberali: ar fi în stare să ne sugrume cu dragostea lor", în spune Gorghiu, în varianta caricaturizată, lui Vasile Blaga.

Acesta din urmă îi răspunde copreşedintelui PNL: "Victorieee! Hai să sărbătorim! Alinuţo, berea o dai tu la Bucureşti, că palincă mi-o iau io singur, de la filialele PDL din Ardeal!".

"Odată cu rezultatele de la locale, revine sloganul fesenist din '90: Liberalii fără minţi/ Vor să fie co-preşedinţi!", spune legenda caricaturii din Caţavencii.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Marian Munteanu, Sfântul Ioan al Securităţii". Între 1988 şi 1989, Marian Munteanu, fostul lider al Pieţei Universităţii, a fost informator plătit al Securităţii, având drept sarcină supravecherea unui profesor portughez şi al altor studenţi străini şi români, arată documentele din arhivele CNSAS. După încheierea colaborării, el a mai dat note şi despre opiniile politice ale lui Petre Ţuţea. Marian Munteanu neagă aceste documente.

Evenimentul Zilei: "Misiune eşuată. Tăriceanu n-a iertat-o!. 'S-a infiltrat degeaba în ALDE ca să prindă mafioţii'". După ce a explicat că s-a sărutat într-o parcare cu Sergiu Diacomatu pentru a se informa asupra organizaţiilor criminale din Sectorul 1, fosta ziaristă trăieşte o adevărată dramă pe linie de partid. Ieri, Laura Chiriac a scris pe Facebook că a fost chemată la sediul partidului de acasă, şi i s-a cerut să renunţe la mandatul de consilier local pe care l-a câştigat. În semn de protest a anunţat să se retrage din funcţiile deţinute în ALDE până la viitorul său proiect.

România liberă: "Cum vrea PSD să îşi rotunjească victoria". Social-democraţii vor să câştige, prin negocieri, şi cât mai multe posturi de preşedinţi de consilii judeţene. Potrivit legii electorale, aceştia sunt aleşi de consilierii judeţeni, şi nu direct de către electorat, aşa cum s-a întâmplat în 2012. PSD ar putea obţine 27 de şefi de consilii judeţene.

Jurnalul Naţional: "Ginerele lui Blaga contract cu statul de la unchiu". Andrei Rudeanu a făcut încă un business cu statul, în urma unei licitaţii la care firma sa a fost singurul participant. Stomatolog de meserie, acesta a cunoscut un succes fulminant ca patron de firme de pază, pe una din cele mai concurenţiale pieţe din România.

Libertatea: "Au liber la 'sex tactic'". Tricolorii au voie să aibă întâlniri intime cu iubitele lor dacă respectă un set de reguli stricte. Antrenorul Anghel Iordănescu a fost de acord ca fotbaliştii naţionalei să se 'elibereze' de presiune însă doar a doua zi după meciuri şi doar după un program bine stabilit, scrie ziarul editat de Ringier.

Click!: "A luat 120.000 de euro în România, se umple de bani şi în străinătate" Laura Bretan, fetiţa cu voce de înger de la Românii au talent, chemată să cânte în nouă ţări. Casele de discuri de bat deja pe ea.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus