Skip to main content

Ziarul Ring, mâine, ultimul număr pe hârtie

 
Ziarul Ring, mâine, ultimul număr pe hârtie

Ziarul Ring, controlat de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, îşi încetează apariţia pe hârtie. „Mâine este ultimul număr pe catre îl scoatem în varianta tipărită”, a declarat pentru Paginademedia.ro Andrei David, redactorul-şef al publicaţiei.

Publicitate

Ring a fost lansat în 21 aprilie 2008, ca o publicaţie gratuită pentru Bucureşti. Ultima ediţie, cea de mâine va avea numărul 2031.

Informaţia legată de dispariţia din print a fost publicată iniţial de DcNews.ro.

Redactorul-şef al ziarului Ring a detaliat pentru paginademedia.ro ce se va întâmpla în continuare şi care sunt motivele acestei decizii.

Andrei David, pentru Paginademedia.ro:

„Ne vom concentra pe divizia online. Momentan, avem site-ul ziaruring.ro, dar intenţionăm să ne dezvoltăm şi pe alte nişe”

Despre echipă: „În mare măsură, echipa editorială va rămâne aceeaşi. Evident că o parte din oameni, cei care aveau legătură directă cu ediţie tipărită - distribuţie, producţie - nu-şi vor mai găsi locul în echipă.”

Despre motive: „Este o reacţie firească de adaptare la piaţă. Ediţia tipărită nu ne aducea plus valoare la nivelul pe care ni-l doream şi ne limita la Bucureşti. Oricum, toată lumea se duce pe online, nu suntem noi nici primii, nici ultimii. Ce este important: nu este un sfârşit, nu i-am pus cruce, doar un hashtag(#).”

Despre noul Ring: „Va trebui să ne obişnuim. Până acum site-ul a fost oglinda ediţiei tipărite. Evident că vom avea o altă abordare şi o altă scriitură şi ne vom concentra pe un mesaj concentrat pe news, pe o abordare rapidă a informaţiei. Este o transformare din care cred că vom avea de câştigat.”

În noua structură, redacţia va avea aproximativ 20 de oameni, după ce aproximativ 10 - 15 oameni din zona de producţie şi distribuţie vor părăsi echipa.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    gata campania electorala, adica
  • Cristian Cristian
    Nu cred că va fi ultima editie print a ziarului Ring, însă acesta nu va mai avea o apariție cotidiană.
    În campania electorală din toamnă cred că vom vedea noi ediții ale acestui ziar.

Trimite un comentariu

sus