Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Prison break” moldovenesc: culisele răscoalei puşcăriaşilor de la Iaşi

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Prison break” moldovenesc: culisele răscoalei puşcăriaşilor de la Iaşi

PRESA DE AZI. Culisele protestului de la Penitenciarul Iaşi, pe care ziarul Adevărul l-a numit în ediţia online "Prison break moldovenesc", şi rezultatele examenului maturităţii se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Câteva sute de persoane încarcerate în Penitenciarul Iaşi protestează de două zile faţă de condiţiile de cazare. Situaţia a degenerat, marţi, când o cameră a fost incendiată şi, potrivit unuia dintre protestatari, două persoane s-ar fi automutilat, informaţia nefiind confirmată oficial. Cel puţin 200 de persoane erau implicate ieri în protest, sute de forţe de ordine fiind mobilizate", scrie ziarul Adevărul.

Despre rezultatele examenului de la finalul liceului au scris pe prima pagină România liberă şi Click!. Cotidianul familiei Adamescu spune că bacalaureatul este "în cădere liberă", în timp ce tabloidul Click ne spune ce note a luat iubita fostului politician Cristian Boureanu: "tare pe plajă, slabă la Bac".

"Bacalaureat în cădere liberă", titrează România liberă.

"Promovabilitatea la bacalaureat a ajuns la cel mai ridicat procent din ultimii cinci ani. Dar numărul celor care au trecut efectiv examenul de maturitate al clasei a XII-a în 2016 este mai mic decât în 2011", scrie România liberă, pe coperta ediţiei de astăzi.

Click: "Iubita lui Boureanu, tare pe plajă, slabă la Bac!".

"Română 5,15, Istorie 5,30, Geografie 7,55, media la Bac: 6. Cu chiu cu vai a reuşit. Laura Dincă a luat Bac-ul, dar se declară dezamăgită de rezultat".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Lipsa autostrăzilor, răsplătită cu salarii de 10.000 de euro pe lună". Şefii CNADNR primesc sume colosale pentru a nu face nimic. Cătălin Homor încasează până la 40.000 de lei în fiecare lună. Alţi directori norocoşi din aceeaşi instituţie iau lunar 20.000 de lei, fără sporuri şi prime.

Declaraţiile de avere arată cât de bine le merge celor care lucrează în această companie de stat. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de kilometri de autostradă.

Evenimentul zilei: "Mutare surpriză! PMP înghite UNPR". Traian Băsescu şi Valeriu Steriu au decis fuziunea prin comasare a celor două partide.

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine cel al PMP şi imnul este al PMP. Partidul va fi condus de preşedinte-unic, în persoana lui Traian Băsescu. Liderul UNPR, Valeriu Steriu, va deveni preşedinte-executiv în noul PMP, alături de Eugen Tomac. UNPR va mai avea doi prim-vicepreşedinţi în PMP.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus