Skip to main content

Un grup de tineri români caută finanţare pentru un serial online despre viaţa într-o agenţie de publiciate

 
Un grup de tineri români caută finanţare pentru un serial online despre viaţa într-o agenţie de publiciate

Atmosfera din agenţiile de publicitate din Bucureşti, sursă de inspiraţie pentru un serial online românesc. Un grup de tineri români caută în prezent finanţare pentru producţia Brânză Topită - încă o zi la birou, "un serial online independent ce analizează tensiunile de zi cu zi de la birou şi conflictele interioare care apar într-o mică agenţie de publicitate din Bucureşti".

Publicitate

Vera Ion, coordonatorul scenariului şi Sorin Poamă, regizorul serialului, despre proiectul "Brânză Topită":

„Brânză Topită a fost iniţial o piesă de teatru scrisă în cadrul atelierului “Scrie Despre Tine”. Povestea ne-a interesat pentru că vorbeşte despre un context de viaţă omniprezent în societatea noastră: munca la birou şi relaţia pe care oamenii o dezvoltă cu locul de muncă.

Este important să se producă filme în regim independent care îşi pot păstra integritatea artistică şi care nu sunt subordonate intereselor de rating ale marilor case de producţie.

Credem că în acest moment, singura soluţie pentru a putea avea produse artistice de calitate este să reconstruim relaţia dintre artist şi public, în sensul în care publicul contribuie la poveştile pe care vrea să le vadă, iar artistul reprezintă prin produsele sale poveştile cele mai semnificative pentru public.

Este important să învăţăm să construim împreună, fără să mai depindem de entităţi abstracte de finanţare, care îngreunează extrem de mult procesul artistic”, spun Vera Ion, coordonatorul scenariului şi Sorin Poamă, regizorul serialului.

Comunitatea de artişti "Scrie despre tine", cea care a pus la punct acest proiect, a lansată în urmă cu o săptămână o campanie de strângere de fonduri pe platforma dedicată unor astfel de scopuri Indiegogo.

Campania durează două luni şi are ca target suma de 9.600 de dolari, bugetul necesar achiziţionării unui echipament profesional de bază, care va asigura continuitatea proiectului pe parcursul celor 3 sezoane ce vor fi lansate în 2016 şi 2017.

Împreună cu această campanie de crowdfunding, ”Scrie Despre Tine” lansează un experiment de storytelling online care va provoca publicul să îşi povestească universul de la birou prin intermediul unor instantanee de scriere.

Totul se întâmplă pe Facebook, unde, în fiecare săptămână, timp de 5 săptămâni, se vor împărţi misiuni speciale, menite să aducă la suprafaţă poveştile care vor inspira în continuare universul serialului ”Brânză Topită”.

Prima etapă a experimentului va fi lansată joi, 21.07.2016, pe pagina de Facebook ”Branza topita – inca o zi la birou”.

Trailerul serialului Brânză topită

Serialul începe cu momentul în care Eliza, o contabilă de 25 de ani, care visează de mică să lucreze în publicitate, încearcă să se angajeze la agenţia BDF condusă de Cezar, un regizor aflat în funcţia de director de creaţie.

”Scrie Despre Tine” este o comunitate de artişti care de 6 ani dezvoltă scenarii de teatru şi film pornind de la poveşti autobiografice.

Printre cele mai recente proiecte ”Scrie Despre Tine” se numără dezvoltarea scenariului de lungmetraj „Ich Clown" de către regizorul Sorin Poamă, în cadrul unei rezidenţe artistice la Berlin.
”Scrie Despre Tine” este susţinut în întregime prin eforturile unei comunităţi de peste 200 de oameni care, în acelaşi timp, se implică activ ca scriitori, actori şi producători.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    Mie imi place titlul.
  • sara sara
    Branza topita - nefericit titlu! Buna ziua, sunt publicitar si vreau bani pentru... branza topita.

Trimite un comentariu

sus