Skip to main content

Lovitura de stat eşuată vineri noaptea în Turcia a acaparat reţelele de socializare

 
Lovitura de stat eşuată vineri noaptea în Turcia a acaparat reţelele de socializare

Lovitura de stat eşuată din Turcia, care s-a desfăşurat vineri noaptea şi a dus la moartea a peste 300 de oameni şi rănirea a altor 1.400 a zguduit reţelele de socializare din România.

Publicitate

SHARED NEWS. Articolul publicat de evz.ro sub titlul “Şah mat la ERDOGAN. RUSIA a prezentat IMAGINILE care arată cum AJUNGE petrolul ISIS pe teritoriul turc. Preşedintele turc se jura că va DEMISIONA dacă legăturile sale cu Statul Islamic vor fi dovedite” a fost distribuit de peste 1.000 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul evz.ro:

"Înalţi oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării au prezentat, la sfârşitul anului trecut, cele TREI trasee folosite pentru introducerea petrolului ISIS pe teritoriul turc. Ruta vestică ducea către porturile turceşti de la Mediterană, cea nordică spre rafinăria Batman iar cea estică la baza uriaşă de transbordare din oraşul turcesc Cizre.

Preşedintele turc Erdogan spunea la vremea respectivă că va demisiona imediat din funcţia de preşedinte dacă Moscova va reuşi să-şi probeze gravele acuzaţii."

În topul celor mai share-uite ştiri pe Facebook mai apar două articole unul de pe Digi24.ro şi unul de pe StirileProtv.ro.

BLOGOSFERĂ. Cel mai share-uit material de pe un blog este semnat de Adrian Cioroianu care şi-a propus să le ofere cititorilor săi de pe platforma Adevărul o "perspectivă geopolitică şi geoistorică" asupra Turciei "pentru că cine vrea să înţeleagă prezentul Turciei trebuie să înceapă cu istoria ei, măcar cea recentă."

Din articolul publicat pe blogul Adevărul:

"Turcia contează mult pentru noi, în România. Pe multe linii ce ţin de realismul politic pe care îl promovez aici, Turcia este un stat foarte important pentru noi şi pentru aliaţii noştri. Prin datul hărţii, nu ne poate fi indiferent ce se petrece acolo – pentru că, pe termen mediu şi lung, reuşitele sau eşecurile lor ne vor influenţa. Această realitate trebuie să ne predispună la mai multă atenţie acordată acestei (mari) ţări din Sud-Est.

Ei nu sunt creştini, nu sunt latini, de acord... Dar Turcia nu este numai o destinaţie a vacanţelor noastre all-inclusive la preţuri rezonabile, ci şi un aliat la Marea Neagră. Drept care mai multă atenţie pentru acest spaţiu, dacă se poate fără clişee sau băşcălie (termen turcesc?), ar fi binevenită." (Adrian Cioroianu)

Detaliat, clasamentele Social Media realizate de Facebrands pentru Paginademedia.ro pentru ziua de ieri:

SHARED NEWS.

1. evz.ro, “Şah mat la ERDOGAN. RUSIA a prezentat IMAGINILE care arată cum AJUNGE petrolul ISIS pe teritoriul turc. Preşedintele turc se jura că va DEMISIONA dacă legăturile sale cu Statul Islamic vor fi dovedite”, de Dodo Romniceanu,

- 1018 share-uri;

2. digi24.ro, “LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA, EŞUATĂ: 265 DE MORŢI, MII DE ARESTĂRI”,

- 679 share-uri;

3. digi24.ro, “Vlad Voiculescu, despre corupţia din sistem: Managerul face o vizită la minister. De cele mai multe ori e vorba de pupatul inelului”,

- 606 share-uri;

4. stirileprotv.ro, “LOVITURA DE STAT DIN TURCIA. Desfasurarea evenimentelor din noaptea de vineri spre sambata”,

- 598 share-uri;

5. stirileprotv.ro, “La o zi de cand a fost igienizat, gandacii au pus iar stapanire pe camerele de la Spitalul de Arsi. Medic: "E moarte curata”,

- 351 share-uri;

BLOGOSFERĂ.

1. Blogurile Adevărul, “Turcia 2016 – detalii (?) pentru cei ce vor să ştie mai multe (Geopolitică aplicată, ep. 09)”, de Adrian Cioroianu,

- 663 share-uri;

2. tolo.ro, “Regret pentru Simona Cît a pierdut România ni se pare că ştim, dar nimeni nu ştie cît a pierdut Halep, pentru ea ca sportiv, din decizia de a nu merge la Rio”,

- 358 share-uri;

3. tolo.ro, “Cele două victime de la Spitalul de Arşi au murit infectate cu Piocianic şi stafilococ auriu”,

- 200 share-uri;

4. contributors.ro, “Apoteoza autocraţiei:Erdogan şi Turcia sa”, de Ioan Stanomir,

- 114 share-uri;

5. Blogurile Adevărul, “10 concluzii despre atacul din Nisa”, de Marius Văcărelu,

- 97 share-uri;

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus