Skip to main content

Moise Guran: Câteva site-uri îi plimbă pe părinţi prin taguri ca să facă trafic pe disperarea lor

 
Moise Guran: Câteva site-uri îi plimbă pe părinţi prin taguri ca să facă trafic pe disperarea lor

Cum profită unele site-uri de ziua în care se afişează rezultatele de la Evaluarea Naţională? "Cam un milion de părinţi rup acum internetul (cu inima cat un purice) încercând să afle notele de la Evaluarea Nationala. Câteva site-uri fac mizeria să-i plimbe prin taguri şi să facă trafic pe disperarea lor", a observat Moise Guran.

Publicitate

Jurnalistul vorbeşte în termeni duri despre această strategie de a-i păcăli pe internauţi: "Clickbait! Cinic şi obsecen!"

Guran a nominalizat şi câteva site-uri care au profitat de nevoia părinţilor de a afla cât mai repede rezultatele de la Capacitate.

Moise Guran: "Un mare sictir, in ordinea numereleor de pe tricou":

  • realitatea.net - Site-ul s-a folosit de două trimiteri, ca în final utilizatorul să ajungă pe site-ul oficial evaluare.edu.ro, care până în ora 15.40 nu a oferit rezultatele la Evaluarea Naţională.
  • stirileprotv.ro - Site-ul te obligă să dai între două şi patru click-uri pentru a ajunge pe pagina Ministerului Educaţiei dedicată examenului susţinut de elevii de clasa a VIII.
  • romaniatv.net - Site-ul face trimitere către pagina evaluare.edu.ro, în prima parte a articolului intitulat "EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016: Află REZULTATE CAPACITATE 2016. Când şi cum se depun CONTESTAŢIILE LA EVALUARE". In partea a doua a materialului apare o listă cu link-uri pentru fiecare dintre judeţele ţării care te trimit pe site-urile diverselor Inspectorate Şcolare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MariusONC MariusONC
    Ăsta ce face acum, monitorizează site-urile de ştiri? Ştiam şi noi că site-urile respective fac spam en-gros, nu trebuia să ne spună asta făcătorul de programe de guvernare.
  • david david
    Pai sunt cele mai mizerabile siteuri din Romania. Daca intri stii la ce sa te astepti. Si nu sunt singurele din pacate.

Trimite un comentariu

sus