Skip to main content

VIDEO. Primii părinţi homosexuali într-un serial de desene animate de pe Nickelodeon

 
VIDEO. Primii părinţi homosexuali într-un serial de desene animate de pe Nickelodeon

"Time to make history" (E momentul să facem istorie). Aceasta a fost replica din serialul de desene animate al Nickelodeon "The Loud House" care a precedat apariţia, pentru prima dată, a unor părinţi gay, într-o producţie a canalului american pentru copii, notează Ozap.com şi Variety.com.

Publicitate

Astfel, postul american pentru copii Nickelodeon a făcut un pas important în privinţa reprezentării comunităţii LGBT în cadrul programelor sale televizate.

Clupul gay căsătorit a apărut în episodul cu numărul 20 al serialului de animaţie "The Loud House" (lansat în luna mai), care prezintă aventurile unui băieţel american înconjurat de zece surori.

Momentul apariţiei părinţilor gay se desfăşoară astfel: Serialul creat de Chris Savino îi înfăţişează pe Lincold Loud şi pe cel mai bun prieten al său, Clyde McBride.

Clyde merge acasă la Lincold pentru a se juca împreună. "Este timpul să facem istorie", spune Lincold, personajul principal al animaţiei, înainte ca prietenul său să apară la uşă alături de cei doi taţi ai săi, Howard şi Harold. Cei doi bărbaţi îşi lasă copilul peste noapte la prietenul său Lincold, dar nu fără regrete şi fără să-şi ia măsuri de precauţie. "A crescut atât de repede. Îl iubesc atât de mult!", spune unul dintre taţi, în lacrimi.

Momentul a marcat o premieră pentru Nikelodeon. A fost pentru prima dată când televiziunea americană pentru copii a introdus în programele sale o familie cu părinţi homosexuali, dar n-a fost prima dată când această minoritate sexuală a fost reprezentată în animaţiile sale. Anul trecut, serialul "The Legend of Korra" a prezentat o idilă între două personaje feminine ale producţiei de animaţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sebastian Sebastian
    Urmeaza o petitie online inutila, dar distribuita in draci.
    In 4, 3, 2..
  • F F
    sunt curios cum vor fi traduse la noi.

Trimite un comentariu

sus