Skip to main content

Sfârşitul unei ere. Ultimele aparate video vor fi produse în această lună

 
Sfârşitul unei ere. Ultimele aparate video vor fi produse în această lună

După aproape jumătate de secol, aparatele video vor înceta să mai fie produse. Singura companie care mai producea astfel de dispozitive închide linia de producţie şi duce astfel la sfârşitul unei ere, potrivit HuffingtonPost.

Publicitate

Funai Electric Corp., compania cu sediul în Osaka (Japonia), îşi justifică decizia prin faptul că îi este foarte greu să mai găsească piesele componente necesare producţiei aparatelor VCR (Video Cassette Recording), scrie HuffingtonPost, care citează PC World.

Funai a mai declarat că anul trecut a vândut doar 750.000 de aparate video VCR (Video Cassette Recording). Ceea ce reprezintă o scădere fabuloasă faţă de anii '80 - '90 când acelaşi producător vindea până la 15 milioane de aparate anual.

Compania Sony, care a fost şi primul producător de aparate video (1969), a luat aceeaşi decizie, în luna martie a anului trecut, când producţia Betamax a încetat.

În prezent, magazine precum Best Buy şi Walmart continuă să vândă astfel de dispozitive care rulează atât DVD-uri, cât şi casete de tip VHS. Aparate video mai pot fi găsite destul de uşor şi pe Amazon şi eBay.

HuffingtonPost mai scrie că cei care mai au pe acasă casete video cu producţii Disney precum "Frumoasa şi bestia" le pot vinde şi cu 200 de dolari.

Aparatul video deţine încă un loc important în memoria colectivă, fiind primul mijloc de înregistrare pentru utilizatorii casnici.

Informaţia privind producţia ultimelor aparate video a fost prezentată iniţial la matinalul de la Digi FM, realizat de Bogdan Miu şi Cătălin Striblea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    Ce amintiri! Ma intreb cum s-au simtit parintii nostri cand au anutat ca nu se mai produc patefoane. As cumpara unul doar sa il pun in pod, ca amintire.
  • Cyberblue Cyberblue
    Azi am vazut la Kaufland un Bluray player la 75 de lei. Sigur, nu era 4K, nu era 3D dar știa și DivX și avea USB. Era formatelor fizice s-a încheiat. E timpul pentru Netflix, MyPrime, Kodi...

Trimite un comentariu

sus