Skip to main content

Sute de plângeri în Marea Britanie după ce un editor The Sun a criticat relatarea atacului de la Nisa făcută de o jurnalistă cu văl islamic

 
Fatima Manji a contribuit la prezentarea buletinului de ştiri din studioul din Londra, următoarea zi după atentatul de la Nisa
Fatima Manji a contribuit la prezentarea buletinului de ştiri din studioul din Londra, următoarea zi după atentatul de la Nisa

Autoritatea de reglementare a presei din Marea Britanie a primit peste 800 de plângeri din cauza unui comentariu ce a fost făcut în The Sun de Kelvin MacKenzie, fost editor al publicaţiei, prin care a criticat prezentarea atacului din Nisa, la Channel 4 News, de o musulmană, care a purtat hijab (vălul islamic), scrie News.ro, care citează bbc.com.

Publicitate

Fostul editor al ziarului The Sun, Kelvin MacKenzie, s-a întrebat dacă prezentatoarei Fatima Manji ar fi trebuit să îi fie îngăduit să apară la Channel 4 News, în contextul în care autorul atacului a fost musulman.

Independent Press Standards Organisation a transmis că va evalua plângerile, ce fac referire mai ales la acurateţe, hărţuire şi discriminare, în timp ce Channel 4 News a transmis că acel comentariu a fost ”absolut inadmisibil”.

MacKenzie a scris, ieri, în ziar, că ”nu i-a venit să creadă” când Fatima Manji, care poartă de obicei vălul islamic, a apărut în acel buletin de ştiri. Ea prezenta emisiunea din Londra, în timp ce un alt jurnalist transmitea din Nisa.

”A fost potrivit ca ea să apară în faţa camerei când s-a întâmplat încă un măcel şocant provocat de un musulman?”, a scris el, menţionând că hijabul este un simbol al ”sclaviei femeilor musulmane, într-o religie evident violentă şi dominată de bărbaţi”.

Reprezentanţii Channel 4 News:

”Comentariul publicat în The Sun de MacKenzie este ofensator, absolut inadmisibil şi, fără îndoială, echivalent cu incitarea la ura religioasă şi chiar rasială. Este greşit să sugerăm că unui jurnalist calificat ar trebui să îi fie interzis să transmită despre un anumit subiect sau să prezinte într-o anumită zi pe criteriul religiei sale. Fatima Manji este un journalist premiant. Suntem mândri că face parte din echipa noastră şi va primi, ca întotdeauna, deplinul nostru sprijin în faţa acestui comentariu.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus