Skip to main content

Tăpălagă: De ce Realitatea şi Antena 3 susţin graţierea? Ambele au pe cineva de scos

 
Tăpălagă: De ce Realitatea şi Antena 3 susţin graţierea? Ambele au pe cineva de scos

„Antena 3 duce de cateva saptamani bune o campanie furibunda in favoarea gratierii unor pedepse, sustinuta si de Realitatea TV”, scrie Dan Tăpălagă într-o opinie pe HotNews.ro.

Publicitate

Motivul? „Ambele televiziuni au pe cineva de scos. Gâdea, Ciuvica&co pe Dan Voiculescu. Rareş Bogdan, Cozmin Guşă co pe Maricel Pacuraru.”

Jurnalistul vine şi cu un exemplu al zilelor trecute. Deşi se detestă, Antena 3 a preluat de la Realitatea TV un „monolog” al lui Octavian Hoandră, de la Realitatea TV, în care o ataca pe Raluca Prună, ministrul justiţiei. „Gadea l-a laudat pentru isprava difuzand integral monologul colegului sau despre «crimele din puscarii»”, spune Tăpălagă.

Tot el prezintă şi campaniile duse de cele două televiziuni:

1. Antena 3 a prezentat zile la rînd cazul unei mame care ar fi furat din mâncare pentru fiica ei, preluat de la Acces Direct. Postul a avut în studio, în mai multe ediţii, chiar pe fiica minoră a femei care acum se află la închisoare, cerându-se în repetate rânduri graţierea femeii. Pe de altă parte, Adevărul a venit cu completări la acest caz: femeia a mai furat şi alte bunuri în afară de mâncare pentru copilul ei.

2. De cealalta parte, Realitatea TV, a continuat luni să „denunţe condiţiile din închisorile româneşti şi chiar să ameninţe cu plangere penală conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv că nu pun în aplicare soluţiile propuse de Avocatul Poporului”.

„Toata aceasta campanie, plus eroarea ministrului justitiei de a anunta ca va propune gratierea ca solutie pentru conditiile proaste din penitenciare si anuntul inexact ca Romania risca sa plateasca amenzi de 80 de milioane de euro din cauza supraaglomerarii din inchisori, au avut ca efect un protest la Rahova si o revolta izbucnita la penitenciarul de la Iasi. Presa locala difuzeaza imagini cu rudele detinutilor care au prins din zbor ideea agiata la televiziuni si de ministrul justitiei agitand pancarde cu "gratierea", explică Dan Tăpălagă.

„Rezultatul surprizator este ca tocmai si-au compromis sansele de a convinge publicul ca gratierea e un lucru bun. Nimeni nu se simte foarte linistit vazand imaginile de la Iasi cu puscariasi urland doua zile la rand pe acoperisul inchisorii si cu rudele borfasilor tipand ca vor sa-si ia infractorii acasa”, mai adaugă el.

Articolul complet, pe HotNews.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Gogu
    Domle, aha, a venit Pravda cu completari. "Mai furase si alte bunuri". Deci nu doar mancare pentru copilasul ei. Asadar, la puscarie. Bai, nefericitilor, ce aveti ma in piept? O bucata de rahat turcesc? Ce alte bunuri mai furase, care sa justifice o atare pedeapsa? Nenorocitilor care sunteti.

Trimite un comentariu

sus