Skip to main content

Un model digital 3D va fi dezvoltat pentru campania Cuminţenia Pământului

 
Cuminţenia Pământului
Cuminţenia Pământului

O aplicaţie mobilă interactivă, un model digital tridimensional, va fi dezvoltată pentru susţinerea campaniei ”Cuminţenia Pământului”, a anunţat ministrul Culturii, Corina Şuteu, potrivit News.ro.

Publicitate

Ciprian Făcăeru, Sabin Serban, Andrei Dan Muşetescu şi Dan Făcăeru, cei care au pus bazele startup-ului Augmented Space Agency, se vor ocupa de aplicaţia dedicată operei lui Brâncuşi.

”Proiectul propune scanarea 3D a sculpturii Cuminţenia Pămânutui, folosind tehnici de scanare nonintruzive precum fotogrammetria, modelul obţinut urmând să fie integrat în aplicaţia mobilă AR”, a scris ministrul Culturii, Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

Aplicaţia va conţine informaţii interactive despre campania ”Brâncuşi e al meu” şi va fi disponibilă gratuit pentru sistemele iOS şi Android.

CONTEXT. Ministerul Culturii a anunţat vineri că suma strânsă pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, de Constantin Brâncuşi, a ajuns la 267.595 de euro, după ce, în urmă cu 12 zile, potrivit ministrului Corina Şuteu, în conturile deschise pentru subscripţia publică se aflau 231.965 de euro.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Campania dedicată subscripţiei publice a fost lansată pe 8 aprilie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Resurse cheltuite aiurea pentru o cauza pierduta.

Trimite un comentariu

sus